Finał Kulinarnego Pucharu Polski na początku października. Znamy Jury!

0
1399
Kulinarny Puchar Polski to jeden z najpopularniejszych konkursów gastronomicznych, który zapewnia wysokie standardy rywalizacji. Tytuł „najlepszego z najlepszych” otrzymuje uczestnik z najwyższą liczbą punktów za wszystkie trzy przyrządzone dania: przystawkę, deser i danie główne.

W 2014 roku program konkursu poszerzono o przygotowanie deserów. Dzięki decyzji rady programowej zwiększyła się również liczba specjalistów oceniających kucharzy z Polski i zagranicy.

„Międzynarodowy, a co najważniejsze stały skład Jury przez cały okres trwania konkursu to zmiana, która ma zapewnić jeszcze większą transparentność w systemie oceniania. Jurorzy będą mieli pełen obraz umiejętności danego uczestnika, a to z pewnością pozwoli na jeszcze bardziej rzetelną ocenę” – objaśnia Agnieszka Glamowska, Dyrektor Projektu.



Uczestnicy konkursu zdobędą szansę na zaprezentowanie swoich umiejętności przed ikonami kulinarnego świata, takimi jak Paweł Oszczyk (szef kuchni, dyrektor kulinarny w PURO Hotels), Monika Ignaciuk (dyplomowany mistrz cukiernictwa i doświadczona cukiernik), Piotr Kamieniczny (szef kuchni w Al Maha Luxury Collection Desert Resort & SPA w Dubaju), Marcin Soból (Prezes Stowarzyszenia Euro-Toques Polska, szef kuchni w restauracji Krasnodwór), Ramón Roteta (właściciel restauracji Ramón Roteta), Gianluca Tomasi (szef kuchni w Cucina Tomasi, wykładowca w Istituto Alberghiero S. Gaetano w Vicenza) oraz Krystian Zalejski (doradca kulinarny Selgros C&C i Transgourmet). Nad technicznym przebiegiem konkursu będą czuwać Paweł Salamon – szef kuchni w Smolarnia Hotel & Restaurant, zdobywca pierwszego miejsca w Kulinarnym Pucharze Polski 2016, a także Jaroslav Orsevski – szef kuchni w restauracji „Siesta” w Kownie na Litwie.

Finał 18. edycji Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się w dniach 2-3 października 2018 podczas Międzynarodowych Targów Poznańskich Polagra Gastro i Invest Hotel.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.