[Gastro Meeting] Maciej Rosiński, Michał Doroszkiewicz ekspertami na wiosennej edycji konferencji

0
1464

Konferencja Gastro Meeting All About Chefs już 10 marca. Codziennie prezentujemy kolejny punkt programu. Przygotowaliśmy 9 prezentacji, 5 paneli dyskusyjnych i aż 16 warsztatów! Warto pamiętać, że w przypadku warsztatów liczba miejsc jest ograniczona. 

W pierwszej części konferencji Maciej Rosiński opowie w jaki sposób szef kuchni może być innowacyjny, gdzie ma szukać inspiracji. Poruszy istotny temat kopiowania pomysłów.

Z kolei Michał Doroszkiewicz prowadząc siódmy warsztat zajmie się tematem tworzenia karty menu, która działa i pozwala na dobre funkcjonowanie restauracji.

Przypominamy, że ilość miejsc na warsztaty jest ograniczona. Warto zarejestrować się już dziś. Zachęcamy do zapoznania się z całym programem i rezerwacji darmowych biletów.

ZAPOZNAJ SIĘ Z PEŁNYM PROGRAMEM KONFERENCJI!

Maciej Rosiński

Były szef kuchni łódzkiej restauracji Affogato. Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro. Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata. Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.

Michał Doroszkiewicz

„Im bardziej i dłużej poznaję świat słodkości, tym bardziej mnie fascynuje. Mogę śmiało powiedzieć, że ciastkarstwo-cukiernictwo stało się moją życiową pasją”
Właściciel doradczej firmy w dziedzinie cukiernictwa Pastry Lab Michał Doroszkiewicz. Wieloletni wykładowca w Akademii Zeelandia, doradca kreatywny w firmie Zeelandia. Mistrz Świata i Polski Młodych Cukierników, zdobywca III miejsca na Lodowym Pucharze Świata w Rimini 2014 Coppa del Mondo della Galateria, zdobywca III miejsca Mistrzostw Świata w Lodziarstwie w Shanghai 2015 – Marco Polo International Gelato Cup oraz Team manager reprezentacji Polski Coppa del Mondo della Galateria w Rimini 2016. Wielokrotny reprezentant kraju w Coupe du Monde de la Patisserie w Lyon oraz Culinary World Cup w Erfurt – brązowy medalista. Trener profesjonalistów, młodych cukierników oraz uczniów szkół cukierniczych na konkursy krajowe i międzynarodowe. Odznaczony złotą odznaką „Za zasługi w rozwoju Rzemiosła Wielkopolskiego”. Doświadczenie zdobywał na wielu stażach we Francji, Włoszech, Wielkiej Brytanii oraz Hiszpanii. Zdobyte doświadczenie, jako Head Pastry Chef na wyspie Jersey UK w restauracji MICHELIN* stared oraz własne odkrywanie kreacji smaków i stylizacji produktów cukierniczych uczyniło go ekspertem cukiernictwa restauracyjnego. Juror w krajowych i międzynarodowych konkursach cukierniczy. W 2016 odznaczony tytułem Branżowa Osobowość Roku. Wykładowca w prestiżowej Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI w Łodzi. Team menager w konkursie Coupe du Monde de la Patisserie – European Cup w Turyn 2018 z nominacją do finału konkursu Coupe du Monde de la Patisserie – w Lyonie 2019.

NIE CZEKAJ! ZGARNIJ DARMOWE BILETY! ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.