Konferencja Gastro Meeting All About Chefs już 10 marca. Codziennie prezentujemy kolejny punkt programu. Przygotowaliśmy 9 prezentacji, 5 paneli dyskusyjnych i aż 16 warsztatów! Warto pamiętać, że w przypadku warsztatów liczba miejsc jest ograniczona.
W pierwszej części konferencji Maciej Rosiński opowie w jaki sposób szef kuchni może być innowacyjny, gdzie ma szukać inspiracji. Poruszy istotny temat kopiowania pomysłów.
Z kolei Michał Doroszkiewicz prowadząc siódmy warsztat zajmie się tematem tworzenia karty menu, która działa i pozwala na dobre funkcjonowanie restauracji.
Przypominamy, że ilość miejsc na warsztaty jest ograniczona. Warto zarejestrować się już dziś. Zachęcamy do zapoznania się z całym programem i rezerwacji darmowych biletów.
Maciej Rosiński
Były szef kuchni łódzkiej restauracji Affogato. Zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gaullt&Millau Polska 2017. Trener Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Olimpiadę Kulinarną Erfurt 2016 z którą zdobył brąz i srebro. Nominowany przez Gault&Millau Polska w kategorii Szef Jutra 2017. Juror konkursów takich jak Trendy Chocolate Chef w Bydgoszczy czy Chefs Culinar Cup w Poznaniu. Uczestnik wielu staży i szkoleń u najlepszych szefów kuchni. Jego dania inspirowane są kuchnią z całego świata. Ponadto, słynie również z nieprzeciętnych i wyrafinowanych w smaku deserów, tortów i ciast, które tworzy od podstaw. Jest perfekcjonistą – dla niego dania zawsze muszą tak samo smakować i wyglądać.
Michał Doroszkiewicz
„Im bardziej i dłużej poznaję świat słodkości, tym bardziej mnie fascynuje. Mogę śmiało powiedzieć, że ciastkarstwo-cukiernictwo stało się moją życiową pasją”
Właściciel doradczej firmy w dziedzinie cukiernictwa Pastry Lab Michał Doroszkiewicz. Wieloletni wykładowca w Akademii Zeelandia, doradca kreatywny w firmie Zeelandia. Mistrz Świata i Polski Młodych Cukierników, zdobywca III miejsca na Lodowym Pucharze Świata w Rimini 2014 Coppa del Mondo della Galateria, zdobywca III miejsca Mistrzostw Świata w Lodziarstwie w Shanghai 2015 – Marco Polo International Gelato Cup oraz Team manager reprezentacji Polski Coppa del Mondo della Galateria w Rimini 2016. Wielokrotny reprezentant kraju w Coupe du Monde de la Patisserie w Lyon oraz Culinary World Cup w Erfurt – brązowy medalista. Trener profesjonalistów, młodych cukierników oraz uczniów szkół cukierniczych na konkursy krajowe i międzynarodowe. Odznaczony złotą odznaką „Za zasługi w rozwoju Rzemiosła Wielkopolskiego”. Doświadczenie zdobywał na wielu stażach we Francji, Włoszech, Wielkiej Brytanii oraz Hiszpanii. Zdobyte doświadczenie, jako Head Pastry Chef na wyspie Jersey UK w restauracji MICHELIN* stared oraz własne odkrywanie kreacji smaków i stylizacji produktów cukierniczych uczyniło go ekspertem cukiernictwa restauracyjnego. Juror w krajowych i międzynarodowych konkursach cukierniczy. W 2016 odznaczony tytułem Branżowa Osobowość Roku. Wykładowca w prestiżowej Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI w Łodzi. Team menager w konkursie Coupe du Monde de la Patisserie – European Cup w Turyn 2018 z nominacją do finału konkursu Coupe du Monde de la Patisserie – w Lyonie 2019.
NIE CZEKAJ! ZGARNIJ DARMOWE BILETY! ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!