Zapraszamy do zapoznania się z kolejnymi punktami programu wiosennej edycji konferencji Gastro Meeting. Dziś prezentujemy wystąpienie Michała Doroszkiewicza oraz warsztat Karola Okrasy. Konferencja startuje 10 marca w warszawskim Airport Hotel Okęcie. Liczba miejsc na warsztaty jest ograniczona. Zachęcamy do wcześniejszej rejestracji.
Michał Doroszkiewicz zajmie się tematem współdziałania i funkcjonalności deserów w karcie menu – trendy, sezonowość organizacja pracy, przypominamy, że poprowadzi również warsztat w tym temacie realizując go od strony praktycznej.
Michał Doroszkiewicz
„Im bardziej i dłużej poznaję świat słodkości, tym bardziej mnie fascynuje. Mogę śmiało powiedzieć, że ciastkarstwo-cukiernictwo stało się moją życiową pasją”
Właściciel doradczej firmy w dziedzinie cukiernictwa Pastry Lab Michał Doroszkiewicz. Wieloletni wykładowca w Akademii Zeelandia, doradca kreatywny w firmie Zeelandia. Mistrz Świata i Polski Młodych Cukierników, zdobywca III miejsca na Lodowym Pucharze Świata w Rimini 2014 Coppa del Mondo della Galateria, zdobywca III miejsca Mistrzostw Świata w Lodziarstwie w Shanghai 2015 – Marco Polo International Gelato Cup oraz Team manager reprezentacji Polski Coppa del Mondo della Galateria w Rimini 2016. Wielokrotny reprezentant kraju w Coupe du Monde de la Patisserie w Lyon oraz Culinary World Cup w Erfurt – brązowy medalista. Trener profesjonalistów, młodych cukierników oraz uczniów szkół cukierniczych na konkursy krajowe i międzynarodowe. Odznaczony złotą odznaką „Za zasługi w rozwoju Rzemiosła Wielkopolskiego”. Doświadczenie zdobywał na wielu stażach we Francji, Włoszech, Wielkiej Brytanii oraz Hiszpanii. Zdobyte doświadczenie, jako Head Pastry Chef na wyspie Jersey UK w restauracji MICHELIN* stared oraz własne odkrywanie kreacji smaków i stylizacji produktów cukierniczych uczyniło go ekspertem cukiernictwa restauracyjnego. Juror w krajowych i międzynarodowych konkursach cukierniczy. W 2016 odznaczony tytułem Branżowa Osobowość Roku. Wykładowca w prestiżowej Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI w Łodzi. Team menager w konkursie Coupe du Monde de la Patisserie – European Cup w Turyn 2018 z nominacją do finału konkursu Coupe du Monde de la Patisserie – w Lyonie 2019.
ZAPOZNAJ SIĘ Z PEŁNYM PROGRAMEM KONFERENCJI!
Karol Okrasa z kolei poprowadzi warsztat pt. „Człowiek o dwóch twarzach – kucharz a szef kuchni, świat idealny vs świat realny”.
Krok 1. Perspektywa budowania siebie jako kucharza rzemieślnika vs odpowiedzialność zawodowa
Krok 2. Niezależność artystyczna vs realia biznesowego zarządzania restauracja
Krok 3. Hierarchia zawodowa na kuchni, z perspektywy kucharza i szefa kuchni
Krok 4. „Pełnoletniość” Symbolika przemiany zawodowej, jakim zmianom ulegają nasze obowiązki i przywileje przy podejmowaniu nowego stanowiska.
Krok 5. „Narodziny gwiazdy” nowe obowiązki , nowe przywileje, nowy świat! Jak zmienia się znana rzeczywistość po objęciu nowego stanowiska.
Krok 6. „Świat się zmienia zasady nigdy”. Etyka zawodowa w budowaniu swojej pozycji managerskiej
Karol Okrasa
Jeden z najbardziej utalentowanych szefów kuchni swojego pokolenia. Zawodowe szlify zdobywał w hotelu Le Meridien Bristol, gdzie został pierwszym polskim szefem kuchni. We wrześniu 2010 otworzył autorską restaurację „Platter by Karol Okrasa” w hotelu Intercontinental w Warszawie, która doskonale wpisała się na mapę kulinarnych miejsc w stolicy, jako ta, która w rankingu Poland 100 Best Restaurant Awards 2019 zajęła zaszczytne pierwsze miejsce.
NIE CZEKAJ! ZGARNIJ DARMOWE BILETY! ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!