10 marca spotkają się szefowie kuchni, kucharze, cukiernicy i eksperci, aby uczestniczyć w VII edycji konferencji Gastro Meeting. Przedstawiamy kolejne punkty programu – prezentację Moniki Ignaciuk i warsztaty Michała Doroszkiewicza.
Monika Ignaciuk zajmie się tematem food costu w deserze. Odpowie na pytania dlaczego warto wprowadzić dobre desery do swojego menu, ile to kosztuje i ile można na tym zarobić
Z kolei Michał Doroszkiewicz prowadząc siódmy warsztat zajmie się tematem tworzenia karty menu, która działa i pozwala na dobre funkcjonowanie restauracji.
Przypominamy, że ilość miejsc na warsztaty jest ograniczona. Warto zarejestrować się już dziś. Zachęcamy do zapoznania się z całym programem i rezerwacji darmowych biletów.
ZAPOZNAJ SIĘ Z PEŁNYM PROGRAMEM KONFERENCJI!
Monika Ignaciuk
Dyplomowany Mistrz Cukiernictwa i doświadczona cukiernik. Przez lata działalności w branży wyspecjalizowała się w kreowaniu, wdrażaniu i popularyzacji produktów dla rynku lodziarskiego, cukierniczego i gastronomicznego . Od 13 lat Spełnia się jako mentor i coach dla profesjonalnych gastronomów oraz cukierników w firmie Ambasador 92.
Umiejętności wytwarzania lodów, pralin, ciast, i deserów doskonaliła dzięki wielu szkoleniom w firmach wiodących dostawców. Ukończyła liczne staże zagraniczne m.in. Niemcy, Włochy oraz renomowaną szkołę gotowania Espaisucre w Barcelonie.
Ekspert w Akademii Kulinarnej Zdobywczyni Złotego Medalu oraz Złotego Pucharu 2016r na międzynarodowym Konkursie Moldavian Culinary Cup w kategorii desery na talerzu. Laureatka nagrody specjalnej ,,Odkrycie Roku ‘’ 2017 na Poland 100 Best Restaurants w Pałacu Sobańskim w Warszawie.
Od 2016 do 2019 roku Członkini Klubu Szefów Kuchni
Prelegentka Master Class na Sesji Szefów Kuchni Сессия шеф-поваров 2019 w Kijowie.
Head Pastry Chef drużyny Olimpijskiej Culinary Team Of Poland Ika 2020 startującej w
Stuttgarcie.
Juror wielu konkursów takich jak : Mistrzostwa Polski Szkół Cukierniczych, Lodziarskie Mistrzostwa Polski Sweet Expo, Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru, Arte Culinaria Italiana, przewodnicząca jury na konkursie Zielonej Budki Master Challenge w Ostródzie. Jurorka Kulinarnego Pucharu Polski oraz Członek Jury ,,Dorszowe Żniwa’’.
Michał Doroszkiewicz
„Im bardziej i dłużej poznaję świat słodkości, tym bardziej mnie fascynuje. Mogę śmiało powiedzieć, że ciastkarstwo-cukiernictwo stało się moją życiową pasją”
Właściciel doradczej firmy w dziedzinie cukiernictwa Pastry Lab Michał Doroszkiewicz. Wieloletni wykładowca w Akademii Zeelandia, doradca kreatywny w firmie Zeelandia. Mistrz Świata i Polski Młodych Cukierników, zdobywca III miejsca na Lodowym Pucharze Świata w Rimini 2014 Coppa del Mondo della Galateria, zdobywca III miejsca Mistrzostw Świata w Lodziarstwie w Shanghai 2015 – Marco Polo International Gelato Cup oraz Team manager reprezentacji Polski Coppa del Mondo della Galateria w Rimini 2016. Wielokrotny reprezentant kraju w Coupe du Monde de la Patisserie w Lyon oraz Culinary World Cup w Erfurt – brązowy medalista. Trener profesjonalistów, młodych cukierników oraz uczniów szkół cukierniczych na konkursy krajowe i międzynarodowe. Odznaczony złotą odznaką „Za zasługi w rozwoju Rzemiosła Wielkopolskiego”. Doświadczenie zdobywał na wielu stażach we Francji, Włoszech, Wielkiej Brytanii oraz Hiszpanii. Zdobyte doświadczenie, jako Head Pastry Chef na wyspie Jersey UK w restauracji MICHELIN* stared oraz własne odkrywanie kreacji smaków i stylizacji produktów cukierniczych uczyniło go ekspertem cukiernictwa restauracyjnego. Juror w krajowych i międzynarodowych konkursach cukierniczy. W 2016 odznaczony tytułem Branżowa Osobowość Roku. Wykładowca w prestiżowej Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej ASHANTI w Łodzi. Team menager w konkursie Coupe du Monde de la Patisserie – European Cup w Turyn 2018 z nominacją do finału konkursu Coupe du Monde de la Patisserie – w Lyonie 2019.
NIE CZEKAJ! ZGARNIJ DARMOWE BILETY! ZAREJESTRUJ SIĘ JUŻ DZIŚ!