Dziś prezentujemy audycję z cyklu „Gastrolekcje”, podczas której Rafał Pasenik, opowie o zarządzaniu talentami w branży HoReCa. Jak rekrutować, doceniać i motywować pracowników. Zapraszamy do wysłuchania!
Rafał Pasenik od 20 lat związany jest z sektorem HoReCa. właściciel firmy H&R System. W tym czasie zdobył szerokie doświadczenie na polu zarządzania personelem, szkolenia pracowników, kontrolingu i rozliczania usług gastronomicznych. Od października współprowadzi w Horeca Radio cykl audycji pt. „Gastrolekcje”, w których porusza obszerny wątek rekrutacji pracowników.
Partnerzy audycji:



Hejka!
Wlasnie przesłuchalem pierwszy odcinek i zabrakło mi rozwinięcia tematu zarobków. Pracuję w branży gastronominczej od 4 lat, w mieście który ma 180.000 mieszkancow. Pracuję jako główny barman w jednym z popularniejszych pubów. I z tego co udało mi się zauważyć, u mnie w miescie najwiekszym problemem jest skąpstwo wlascicieli. I to jest głowny powod rezygnacji pracowników. Jak zatrudniać pracowników, gdzie stawka zaczyna się od 9zł/h?? Mozna trafic na perelki, lecz kazdy chce móc za cos życ. Słyszac ” na początek 9zł, pozniej stawka wzrasta” 99% aplikujących nawet nie chce dalej rozmawiac. Stawka jest najwiekszym problem ..