Goście Horeca Radio – Grzegorz Łapanowski – Food Lab Studio (Horeca Radio)

0
1343

Gościem odcinka jest Grzegorz Łapanowski, kucharz, dziennikarz kulinarny, założyciel i prezes Fundacji Szkoła na Widelcu, właściciel Food Lab Studio, juror oraz prowadzący polską edycję Top Chef. Rozmawiamy o tym, gdzie dziś jest Polska gastronomia? Jakie są obowiązujące trendy? Jak będzie zmieniał się ten rynek?

„Przepis to tylko instrukcja. Najważniejsze, aby gotować z miłością”

Grzegorz Łapanowski Kucharz, przedsiębiorca, dziennikarz kulinarny, założyciel i prezes Fundacji Szkoła na Widelcu, właściciel Food Lab Studio, inicjator Gastro Garden i organizator Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego. Autor licznych książek kulinarnych, a także wielu programów telewizyjnych i radiowych. Juror oraz prowadzący polskiej edycji Top Chef. Jak sam pisze na co dzień zajmuje się promocją dobrej żywności oraz idei zdrowego, dobrego, naturalnego, świeżego i sezonowego żywienia.

W wolnych chwilach jeździ na deskorolce i na rowerze. Kolekcjonuje i uprawia rośliny – sukulenty, palmy i tillandsie. Obieżyświat, gurmandzista, ogrodnik amator. Świat przemierza w poszukiwaniu pasjonatów i ideowców, najlepszych produktów i producentów, miejsc autentycznych i naturalnych.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.