Goście Horeca Radio – Michał Iwaniuk (podcast)

2
1400
Zapraszamy ponownie do wysłuchania audycji z cyklu „Goście Horeca Radio” z udziałem Michała Iwaniuka, w której Szef Zespołu Cukierników w Czekolada Café opowiada m.in. o przygotowaniach i przebiegu ubiegłorocznego konkursu World Chocolate Masters.

Michał Iwaniuk zdobywał doświadczenie zawodowe pracując w cukierniach w Lubinie, Legnicy a od 2004 roku w stołecznych restauracjach. Umiejętności doskonalił w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Czekolady Callebaut. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef, a na przełomie października i listopada 2018 brał udział w prestiżowym konkursie World Chocolate Masters w Paryżu, gdzie zajął wysokie, siódme miejsce. Specjalnością Iwaniuka jest rzeźba czekoladowa. Jego finezyjnych deserów można skosztować w Czekolada Café – kawiarni zlokalizowanej w warszawskim Airport Hotel Okęcie.

W listopadzie Michał Iwaniuk uczestniczył również w audycji pt. „Goście Horeca Radio”, w której zdradził m.in. jak długo trwają przygotowania do najbardziej prestiżowej rywalizacji cukierników oraz ile wiąże się z tym wyrzeczeń. Zapraszamy do wysłuchania!

„Przygotowania są bardzo ciężkie. Niektórzy przygotowują się przez cały rok, a nawet dłużej. Mi zajęło to około czterech miesięcy. Trzeba oczywiście mieć solidne podstawy, żeby móc konkurować z najlepszymi cukiernikami na świecie.”

Michał Iwaniuk, Pastry Chef w Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie

Pobierz audycję w formacie MP3

Partnerzy audycji:

        

2 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.