Goście Horeca Radio – Michał Iwaniuk (podcast)

2
1344
Zapraszamy ponownie do wysłuchania audycji z cyklu „Goście Horeca Radio” z udziałem Michała Iwaniuka, w której Szef Zespołu Cukierników w Czekolada Café opowiada m.in. o przygotowaniach i przebiegu ubiegłorocznego konkursu World Chocolate Masters.

Michał Iwaniuk zdobywał doświadczenie zawodowe pracując w cukierniach w Lubinie, Legnicy a od 2004 roku w stołecznych restauracjach. Umiejętności doskonalił w Europejskiej Szkole Mistrzów im. Wojciecha Kandulskiego oraz w Akademii Czekolady Callebaut. Jest laureatem I edycji mistrzostw cukierniczych Best Pastry Chef, a na przełomie października i listopada 2018 brał udział w prestiżowym konkursie World Chocolate Masters w Paryżu, gdzie zajął wysokie, siódme miejsce. Specjalnością Iwaniuka jest rzeźba czekoladowa. Jego finezyjnych deserów można skosztować w Czekolada Café – kawiarni zlokalizowanej w warszawskim Airport Hotel Okęcie.

W listopadzie Michał Iwaniuk uczestniczył również w audycji pt. „Goście Horeca Radio”, w której zdradził m.in. jak długo trwają przygotowania do najbardziej prestiżowej rywalizacji cukierników oraz ile wiąże się z tym wyrzeczeń. Zapraszamy do wysłuchania!

„Przygotowania są bardzo ciężkie. Niektórzy przygotowują się przez cały rok, a nawet dłużej. Mi zajęło to około czterech miesięcy. Trzeba oczywiście mieć solidne podstawy, żeby móc konkurować z najlepszymi cukiernikami na świecie.”

Michał Iwaniuk, Pastry Chef w Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie

Pobierz audycję w formacie MP3

Partnerzy audycji:

        

2 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.