Goście Horeca Radio, odc. 39 – Adam Chrząstowski (Horeca Radio)

0
1155

O tym ile trzeba przejść, aby osiągnąć znaczące sukcesy w gastronomii opowiada Adam Chrząstowski, który kształcił się na szefa kuchni, później zdobywał praktykę w wielu krajach, by wrócić do Polski i tu realizować wspaniałe projekty. Zapraszamy do wysłuchania powtórki audycji!

Adam Chrząstowski urodził się w 1968 roku. Jego przygoda z profesjonalnym gotowaniem rozpoczęła się po studiach na wydziale filozofii. Gastronomiczne szlify zdobywał w restauracjach pięciogwiazdkowych hoteli w Warszawie, m.in. w Bristolu i Rialto. Zupełnie nowe wyzwania przyniósł Chrząstowskiemu dwuletni pobyt w Chinach. Pracował tam w latach 2001–2003 jako szef restauracji Hunters i Tropicana w Szanghaju. Po powrocie do kraju w latach 2007 – 2014 był szefem kuchni i współwłaścicielem wspomnianej powyżej Ancory, którą kilka razy z rzędu wyróżniano w kolejnych edycjach Czerwonego Przewodnika Michelin „Main Cities of Europe”.

W kwietniu 2014 roku Chrząstowski rozstał się z Ancorą i rozpoczął szefowanie nowej krakowskiej restauracji – Ed Red, z którą związany był do stycznia 2019 roku.

Adam Chrząstowski od lutego 2019 roku prowadzi działalność doradczą i szkoleniową w branży HoReCa pod nazwą Adam Chrząstowski Consulting. Prowadzi audyty i warsztaty kulinarne. Jest Prezydentem Akademii Bocuse d’Or Poland.

 

Partner audycji:

   

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.