Hotelarz vs obecna sytuacja epidemiologiczna. Maciek Straus jako jeden z pierwszych publicznie wywołał dyskusję na temat przygotowania hoteli do sytuacji kryzysowej z jaką mamy do czynienia. Zgodził się porozmawiać z nami na temat tego jak on działa w obecnej sytuacji. To nie będzie próba przekazania Wam wskazówek co macie robić, ale raczej chęć podzielenia się doświadczeniami ze swojego obiektu. Być może będzie to pomocne przy podejmowaniu niewątpliwie trudnych, aczkolwiek nieuniknionych decyzji, które czekają każdego hotelarza. Na rozmowę zaprasza Rafał Krzycki.
Maciej Straus specjalizuje się w zarządzaniu i budowaniu marek hotelowych. W ciągu całej swojej pracy przeszedł drogę od instruktora harcerstwa, kierownika restauracji, młodszego kucharza, brand managera, dyrektora sprzedaży i hotelu oraz wykładowcy. Ludzie cenią go za dużą empatię i poczucie humoru. Od kilku lat buduje przekonanie w branży hotelarskiej, iż media społecznościowe również sprzedają. Podczas studiów psychologicznych i informatycznych zrozumiał jak kluczowa jest analiza i właściwe interpretowanie otaczającej nas rzeczywistości i danych. To wszystko sprawiło, że od kilku lat z powodzeniem angażuje się w kolejne projekty hotelowe i gastronomiczne.
Partner audycji: