Wybierając bluzę kucharską szef kuchni zwraca uwagę na wiele czynników. Istotny jest między innymi komfort pracy w niej, swoboda ruchów, odpowiednia termoregulacja czy możliwość szybkiego dostosowania jej do aktualnej sytuacji – na przykład poprzez podwinięcie rękawów czy skorzystania z kieszeni.
Nikt nie rozumie potrzeb branży gastronomicznej tak dobrze, jak Bragard – francuska marka, która już od prawie stu lat tworzy odzież dla kucharzy i kelnerów, uwzględniając wszystkie powyższe potrzeby i łącząc je ze stylowym wyglądem.
Dziś przyjrzyjmy się absolutnej perle z kolekcji Bragard i numerowi jeden wśród kucharzy z całego świata – bluzie kucharskiej Grand Chef.
Pierwszy projekt bluzy powstał już w 1976 roku i wyrażał wszystkie wartości, jakie przyświecają marce Bragard. Do dziś, choć design i funkcjonalności zostały wysoce usprawnione, Grand Chef kojarzy się ze światową renomą, najwyższą jakością materiałów i wykonania oraz ponadczasowym, eleganckim wyglądem. To pierwszy wybór wszystkich tych, którzy stawiają na perfekcjonizm i niezawodność.
Tkanina wykonana jest we Francji z najwyższej jakości bawełny Pima, która jest uprawiana jedynie w Stanach Zjednoczonych. Dzięki temu, bluza cechuje się wyjątkową elegancją i niepowtarzalnym komfortem. Francuskie mankiety, elegancki haft, stójka i obszycia guzików – to wszystko sprawia, że noszący ją szef kuchni wygląda bardzo profesjonalnie, a to pozytywnie wpływa na wizerunek restauracji.
Wygląd nie jest jednak jej jedynym atutem – bluza posiada wiele rozwiązań znacząco podnoszących komfort jej użytkowania, m.in. otwory wentylacyjne pod pachami, zapewniające lepszą termoregulację podczas pracy w podwyższonej temperaturze. Dodatkowo na jej rękawie znajduje się pojemna kieszeń, która pomieści niezbędne drobiazgi i pozwoli kucharzowi mieć wszystko pod ręką. Sposób jej wykonania i jakość zastosowanych włókien powoduje z kolei, że bluza jest odporna na kurczenie.
Czujesz, że to bluza dla Ciebie? Znajdziesz ją w ofercie polskiego dystrybutora odzieży Bragard, firmy HorecaPro.