Hermesy Kulinarne Poradnika Restauratora 2019 rozdane

0
1474
9 maja w Poznaniu odbyła się prestiżowa Gala Poradnika Restauratora, podczas której nagrodzono najlepszych ze swojej kategorii w branży gastronomicznej. Kto otrzymał statuetkę Hermesa Poradnika Restauratora 2019?

Nagroda przyznawana jest od 2005 roku. Jest to ważne wyróżnienie, w którym głosy oddają laureaci Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora z poprzednich lat. O otrzymaniu nominacji decyduje Kapituła, której przewodniczy Joanna Ochniak – przewodnicząca Komitetu Światowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs.

NAGRODZENI:

OSOBOWOŚĆ GASTRONOMII

Chef Sebastian Krauzowicz – Radisson Blu Hotel & Residences, Zakopane

Nominowani w tej kategorii byli:

  • Mateusz Gessler – Ćma by Mateusz Gessler, Warszawa
  • Dariusz Struciński – Hotel Anders, Stare Jabłonki
  • Stefan Birek – Hotel Lord w Warszawie
  • Angelika Chwyć – SugarArt – Artystyczne Dekoracje Cukiernicze, Warszawa

 

RESTAURACJA Z RENOMĄ

Tawerna Fisza Concept by Marcin Budynek, Augustów – Marcin Budynek

Nominowani w tej kategorii byli:

  • Corrèze, Gdańsk – Krzysztof Gradzewicz
  • Restauracja FIGA, Plewiska k/Poznania – Dawid Klimaniec
  • Nolita Restaurant, Warszawa – Jacek Grochowina
  • Studio Qulinarne, Kraków – Giacomo Monzali

 

RESTAURACJA Z TRADYCJĄ

Ostoja Chobienice, Siedlec – Maciej Barton

Nominowani w tej kategorii byli:

  • Pałac i Folwark Galiny www.palac-galiny.pl, Galiny k/Bartoszyc – Olga Lompa
  • Wąsowo, Wąsowo – Piotr Markowski
  • Głęboczek Vine Resort & Spa, Wielki Głęboczek – Marian Frankowski
  • Karczma Górecznik, Przygodzice – Roman Wegnerowicz

 

RESTAURACJA HOTELOWA

Marriott Warsaw Hotel, Warszawa – Paweł Kałuski

Nominowani w tej kategorii byli:

  • Zamek Topacz, Ślęza – Rafał Borys
  • Hotel & Restauracja Jakubus, Jakubowice k/Wilków – Marcin Bielec
  • Nicolaus Hotel & Culinary, Toruń – Bartłomiej Witkowski
  • Pałac Mortęgi Hotel & SPA, Mortęgi k/Lubawy – Marcin Zakrzewski

 

KAWIARNIE/LODZIARNIE/CUKIERNIE:

PETIT PARIS Sołacz, Poznań – Daria Maria Kuttene

Nominowani w tej kategorii byli:

  • Cukiernia – Restauracja Słodki Słony, Warszawa – Magda Gessler
  • Cukiernia Sowa, Bydgoszcz – Aleksandra Sowa
  • Lulu Cafe Lounge, Wrocław – Beata Jankiewicz
  • TRio Molo Cafe, Kołobrzeg – Ryszard Pilecki

 

Wszystkim nagrodzonym serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.