Jak i dlaczego należy liczyć koszty w gastronomii?

0
1339

W tym odcinku rozmawiamy o liczbach. Temat, który przez wielu jest znienawidzony, ale przecież bez liczenia nie można prowadzić biznesu. Masz zatem kilka możliwości, posłuchaj co w tej sprawie radzi Rafał Pasenik.

Dowiesz się dlaczego liczenie jest niezbędnym elementem zarządzania, jak robić to prawidłowo, co liczyć, na co zwracać uwagę, dlaczego to robić i co to daje. Prowadząc gastronomię wiele osób uważa, że liczenie nie jest istotą dobrej restauracji. Otóż nie, a być może jest to powodem wielu bankructw w tym sektorze.

Chcesz być dobrym menedżerem, to nie masz wyjścia, musisz nauczyć się weryfikować wszystkie liczby, zarówno po stronie przychodów jak i kosztów. Co więcej, musisz to robić systematycznie i na każdym kroku weryfikować poprawność tych danych. Brzmi zniechęcająco, ale to jest właśnie narzędzie skutecznych menedżerów.

Jeśli chcielibyście zobaczyć poprzednie odcinki oraz inne nasze programy, zapraszamy na nasz kanał Horeca TV

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.