W tym odcinku rozmawiamy o liczbach. Temat, który przez wielu jest znienawidzony, ale przecież bez liczenia nie można prowadzić biznesu. Masz zatem kilka możliwości, posłuchaj co w tej sprawie radzi Rafał Pasenik.
Dowiesz się dlaczego liczenie jest niezbędnym elementem zarządzania, jak robić to prawidłowo, co liczyć, na co zwracać uwagę, dlaczego to robić i co to daje. Prowadząc gastronomię wiele osób uważa, że liczenie nie jest istotą dobrej restauracji. Otóż nie, a być może jest to powodem wielu bankructw w tym sektorze.
Chcesz być dobrym menedżerem, to nie masz wyjścia, musisz nauczyć się weryfikować wszystkie liczby, zarówno po stronie przychodów jak i kosztów. Co więcej, musisz to robić systematycznie i na każdym kroku weryfikować poprawność tych danych. Brzmi zniechęcająco, ale to jest właśnie narzędzie skutecznych menedżerów.
Jeśli chcielibyście zobaczyć poprzednie odcinki oraz inne nasze programy, zapraszamy na nasz kanał Horeca TV