Jak ogarnąć liczby w gastronomii? [wideo]

0
1181

Jeśli prowadzisz swój własny biznes, to na pewno wiesz, jak wielką rolę odgrywają w nim liczby. Kalkulacja zysków i wydatków to dla ciebie codzienność. Często zdarza się jednak tak, że możesz nie być zadowolony z wyników sprzedaży i podsumowania twojej działalności. Jakie wskaźniki należy zatem wziąć pod uwagę, aby poddać swój biznes (szczególnie gastronomiczny) analizie i osiągać lepsze wyniki? O tym opowiada Jan Marek Mołoniewicz, prowadzący firmy Moja Consulting.

Czy kiedykolwiek zajmowałeś się monitorowaniem wskaźników w swoim biznesie restauracyjnym? Jeśli tak, to wiesz już co nieco na ten temat i zdajesz sobie sprawę z tego, jak bardzo jest to istotne. Warto jednak zaczerpnąć jeszcze więcej wiedzy z tej dziedziny i sprawić, że restauracja przyniesie ci jeszcze większe zyski. Jeśli nie, to powinieneś się tym zainteresować, bo jest to klucz do sukcesu.

Jan Marek Mołoniewicz jest doświadczonym ekspertem w tym temacie. Na co dzień jego firma – Moja Consulting – zajmuje się pomaganiem restauratorom w osiąganiu lepszych wyników. W rozmowie z Rafałem Krzyckim, Mołoniewicz zdradza nam siedem podstawowych wskaźników, które każdy z restauratorów powinien monitorować, by z powodzeniem prowadzić biznes.

Okazuje się, że liczby nie są aż tak straszne i da się je ogarnąć. Co więcej – warto je ogarnąć. Jan Marek Mołoniewicz mówi nam, dlaczego warto kontrolować sprzedaż i koszty oraz jaką informację o biznesie daje średnia paragonu oraz ich liczba. Tłumaczy także znaczenie kosztów surowca, personelu i operacyjnych. Ekspert radzi też, jak analizować te poszczególne wskaźniki i wyjaśnia, jak przełożyć to na sukces firmy.

Jeśli chcesz poznać siedem podstawowych, kluczowych wskaźników, które uczynią twoją restaurację jeszcze lepszą i sprawią, że będziesz w pełni zadowolony z wyników, koniecznie obejrzyj wideo. Zachęcamy także do zagłębiania tematu i wzięcia udziału w kursie ,,Ogarnij liczby”, prowadzonym przez Jana Marka Mołoniewicza. Zapisz się już teraz, a na pewno nie pożałujesz!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.