Jak śledzenie temperatury może zapobiec “najgorszemu koszmarowi” restauracji

0
908
Awarie sprzętu regulującego temperaturę żywności są zmartwieniem dla zarządców różnego rodzaju zakładów gastronomicznych i mogą skutkować dużymi stratami. Średnio koszt produktów żywnościowych, przechowywanych w chłodniach restauracji w dowolnym czasie jest wyceniany na około $10,000.

Problem, którego obawiają się wszyscy kierownicy lokali spożywczych – to awaria urządzeń chłodniczych. Zwłaszcza, jeśli nie zostanie ona zauważona na czas. Awarie sprzętu, regulującego temperaturę żywności — czy to utrzymywanie wystarczająco niskich temperatur, aby zapobiec psuciu się artykułów spożywczych, czy odpowiednio wysokich podczas gotowania i oczekiwania — są dużym zmartwieniem dla lokali gastronomicznych, ponieważ mogą powodować znaczące straty finansowe. Średnio koszt produktów żywnościowych, przechowywanych w chłodniach restauracji w dowolnym czasie jest wyceniany na około $10,000. A awarie sprzętu chłodniczego występują przeciętnie dwa razy do roku. To prowadzi do poważnych strat i obniżenia zysku.

Ale ryzyko serwowania potencjalnie niebezpiecznej żywności klientowi jest jeszcze większe — tak naprawdę jest niezmierne — wysyła zły sygnał, który szybko rozprzestrzenia się po całym sektorze gastronomicznym. Jeżeli chodzi o jakość serwowanych dań, po prostu nie można zaprzeczyć, że stawka jest wysoka, nie tylko dla indywidualnych marek, ale i dla franczyz. Kiedy zaczyna się dyskusja o bezpieczeństwie żywności, nikt nie chce być odpowiedzialny za zrujnowanie autorytetu marki. Nikt nie chce ryzykować z powodu awarii lodówek lub innego sprzętu chłodniczego.

Rozwiązanie Avery Dennison’s Freshmarx® do Śledzenia Temperatury pozwala restauracjom zautomatyzować nadzorowanie temperatury i wilgotności w chłodniach oraz mieć kontrolę nad codziennymi czynnościami.

 

Instalacja czujnika, który śledzi temperaturę, zajmuje zaledwie kilka minut. Trzeba po prostu umieścić bezprzewodowy czujnik w odpowiednim miejscu w lodówce i podłączyć do aplikacji.

Czujniki zbierają informację o temperaturze oraz wilgotności w zadanych odstępach czasowych i dostarczają do bramki, która przekazuje dane do chmury. Użytkownicy mogą mieć dostęp do chmury poprzez różne urządzenia (komputery, tablety, smartfony i td.). To jest samodzielny system, który nie wymaga łączenia się z siecią Wi-Fi, eliminując konieczność angażowania działu IT w konfiguracje i konserwację. Jeżeli poziom temperatury przekracza wyznaczony jako akceptowalny przedział, do wskazanych użutkowników zostają wysłane powiadomienia za pośrednictwem wiadomości tekstowych lub przez e-mail, co pozwala im szybko zareagować.

W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji na temat Rozwiązania FreshMarx® Solutions zapraszamy do odwiedzenia stoiska Avery Dennison Polska Sp. z o.o. podczas konferencji biznesowej Gastro Meeting 2018.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.