Jesienne propozycje restauracji Sphinx

0
1608
Fot.: Materiały prasowe Sfinks Polska

„Rozgrzewamy smakiem” – to hasło nowej jesiennej wkładki, która pojawiła się w restauracjach Sphinx, sieci należącej do Sfinks Polska. Znalazły się w niej przygotowane w oparciu o sezonowe produkty dania. Krem z dyni, shoarma z podgrzybkami, master burger z ostrym sosem sriracha czy stek antrykot z podgrzybkami.

Jesienią naszych gości będziemy rozgrzewać wyrazistymi, nieraz lekko pikantnymi daniami, które powstały na bazie świeżych, sezonowych produktów. W menu o tej porze roku nie mogło więc zabraknąć popularnych i cenionych przez klientów grzybów, a smak wielu potraw urozmaica nasza nowość – doprawiony imbirem i chili sos śliwkowy. Gorąco zachęcamy do spróbowania naszych jesiennych propozycji. Jestem przekonana, że doskonale sprawdzą się w chłodniejsze dni – mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, właściciela sieci Sphinx.

Z jesiennych nowości na początek Sphinx przygotował kremową zupę z dyni doprawioną kuminem i chili, podawaną z  grillowanym boczkiem i śmietaną oraz grzanki bacy, czyli pieczywo z grillowanym boczkiem, serem góralskim i sosem śliwkowym lub żurawiną. Wśród sezonowych propozycji pojawiły się też dwie wersje kultowej shoarmy z udka kurczaka – góralska zapieczona serem góralskim i żurawiną lub sosem śliwkowym z frytkami i sałatką wegetariańską, a także z podgrzybkami w śmietanie serwowana z półksiężycami w ziołach i zestawem surówek. Na wielbicieli makaronów czeka tagliatelle z polędwicą wieprzową lub piersią kurczaka w sosie śmietanowym z podgrzybkami i natką pietruszki, zaś na miłośników ryb – pstrąg grillowany w całości, z dodatkiem cytryny, natki pietruszki, podawany z frytkami oraz sakiewką warzyw w pikantnej harissie. Z dań na ostro klienci mogą spróbować też master burgera z tajskim sosem sriracha, pomidorem, ogórkiem konserwowym, serem cheddar, grillowanym boczkiem, podawanego z krążkami cebulowymi, sałatą i rukolą. W ofercie nie zabrakło też nowych steków – do wyboru jest rostbef z podgrzybkami w śmietanie w ziemniaczanych łódeczkach, a także antrykot z grzanką bacy, krążkami cebulowymi, oba podawane z sałatką z rukoli z pomidorami, sosem śliwkowym czy masłem.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.