Kamil Kubiak nowym szefem kuchni Vienna House Andel’s Łódź

0
1579
Fot.: Materiały prasowe Vienna House

Do zespołu Vienna House dołączył Kamil Kubiak, który objął stanowisko szefa kuchni w Vienna House Andel’s Lodz. Kubiak specjalizuje się w kuchni fusion i molekularnej. Jest też trenerem kulinarnym.

Kamil Kubiak swoje pierwsze kroki w branży gastronomicznej stawiał jeszcze w czasie nauki w szkole kulinarnej. Swoją przygodę z hotelarstwem rozpoczął właśnie w Vienna House Andel’s Lodz w roku 2010, gdzie pracował trzy lata jako kucharz. Następnie został szefem kuchni w Novotel Łódź Centrum oraz hotelu Tabaco. W 2018 r. przeniósł się do Warszawy do nowo otwartego Four Point by Sheraton w Warszawie, gdzie spędził kolejne trzy lata. Teraz postanowił powrócić do Vienna House i przejął stery od Mirosława Jabłońskiego.

Fot.: Materiały prasowe Vienna House

„Możliwość powrotu po 9 latach do Vienna House bardzo mnie ucieszyła. Vienna House ma niesamowitą energię i daje dużo możliwości rozwoju. Zarządzanie gastronomią w tak dużym obiekcie biznesowo-konferencyjnym, jakim jest Vienna House Andel’s Lodz, to duże wyzwanie, ale jednocześnie niesamowita perspektywa.” – podkreśla Kamil Kubiak, który odpowiada za wszystkie punkty gastronomiczne w hotelu: restaurację Delight, Oscar’s Bar, skyFLY Bar oraz gastronomię w centrum konferencyjnym.

Kamil Kubiak jest wszechstronnym szefem kuchni, specjalizującym się w kuchni fusion, nowoczesnej i molekularnej. Nieustannie się kształci i doskonali swoje umiejętności. Dzięki zdobytej przez lata wiedzy pełni również rolę trenera kulinarnego. Gotował dla wielu znanych osób, m.in. przygotowywał prywatny lunch we Włoszech dla papieża Franciszka. Z powodzeniem brał udział w wielu konkursach i prestiżowych wydarzeniach.

Fot.: Materiały prasowe Vienna House

Vienna House Andel’s Lodz jest designerskim hotelem biznesowo-konferencyjnym zlokalizowanym w zrewitalizowanej XIX-wiecznej fabryce. Oferuje 277 pokoi i apartamentów oraz centrum konferencyjne z 16 salami i największą w mieście salą balową o powierzchni 1300 m2. Hotel był wielokrotnie nagradzany za wyjątkową architekturę i wysoką jakość obsługi. W hotelu znajduje się Centrum SPA i Fitness skySPAce z basenem z panoramą na Łódź oraz nagradzana czapami Gault&Millau restauracja Delight.

Kamil Kubiak przejął stanowisko szefa kuchni Vienna House Andel’s Lodz od Mirosława Jabłońskiego, który związany był z hotelem od jego otwarcia. ©Vienna House

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.