Nowy kierownik działu gastronomii w hotelu marki Hilton

0
1816
Zlokalizowany przy lotnisku im. Jana Pawła II hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport ma nowego kierownika działu gastronomii. Związany z tym obiektem od prawie półtora roku Michał Karczewski zmieni na stanowisku Food & Beverage Managera Piotra Kocimskiego.

Głównym zadaniem Karczewskiego będzie budowanie i zarządzanie profesjonalnym zespołem restauracji, pełnym pasji, a także ceniącym wartości reprezentowane przez markę Hilton Garden Inn oraz spółkę Kraków Airport Hotel. Doskonale współgra to z ambicją nowego F&B Managera, który ceni sobie duże możliwości rozwoju, jakie otwiera przed nim praca w przylotniskowym obiekcie w stolicy Małopolski.

Od grudnia 2016 roku Karczewski piastował w Hilton Garden Inn Kraków Airport stanowisko Asystenta F&B Managera, a do jego podstawowych obowiązków należało m.in. decydowanie o zakupach, przygotowywanie wycen ofert handlowych, cateringów czy imprez okolicznościowych. Teraz jako kierownik działu gastronomii będzie odpowiadał nie tylko za nadzór nad podległą kadrą, ale również za zarządzanie budżetem oraz negocjacje umów handlowych z kluczowymi kontrahentami.

Źródło: Hilton Garden Inn Krakow Airport

Karczewski od przeszło dekady związany jest z branżą gastronomiczną. Pierwsze doświadczenie zawodowe zdobywał jako barman w Hard Candy, współpracując wówczas z Wojciechem Urbańskim, późniejszym mistrzem świata w stylu klasycznym barmańskim. Później pracował w tętniącym życiem Baroque, przez dwa lata był szefem baru w Le Scandale na krakowskim Kazimierzu, aż wreszcie postanowił odejść od barmaństwa i w Zakładce Rafała Targosza stworzył autorską kartę alkoholi, a w Ed Red Adama Chrząstowskiego tworzył unikalne koktajle kulinarne. W międzyczasie ukończył kurs II-ego stopnia Wine and Spirit Education Trust, brał też udział w licznych szkoleniach produktowych i został Brand Ambasadorem Grappa Marzadro, dla której m.in. prowadził szkolenia. Prywatnie jest pasjonatem fotografii i jazdy rowerem.

Hotel Hilton Garden Inn Kraków Airport to obiekt położony tuż przy Międzynarodowym Porcie Lotniczym im. Jana Pawła II Kraków-Balice. Do dyspozycji gości jest 155 komfortowo urządzonych pokoi oraz pokaźne sale konferencyjne. Dużym powodzeniem cieszy się także Restauracja L’atmosphere, nagrodzona czapką Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.