Paco Pérez jest jednym z czołowych praktyków nowoczesnej kuchni XXI wieku. Jego umiejętności i miłość do gotowania potwierdza aż 6 gwiazdek Michelin. Dwie z nich przyznano restauracji Miramar w Llança, a dwie kolejne restauracji Enoteca w Hotel Arts w Barcelonie – obie zainspirowane świeżymi produktami śródziemnomorskimi, dzięki którym Pérez stał się znany w kulinarnym świecie. Jedną gwiazdką może pochwalić się natomiast restauracja Cinco w hotelu Das Stue w Berlinie oraz zainaugurowana na początku tego roku Terra w Gironie, która otrzymała prestiżowe wyróżnienie kilka tygodni temu.
Hiszpan prowadzi również trzy inne katalońskie restauracje: L’Eggs, która specjalizuje się w jajkach, Bao Bar z azjatyckimi bułkami bao, oferującą „coś innego, zabawnego i beztroskiego, co przemawia do wszystkich odbiorców i jest ekonomiczne, niedrogie” oraz La Royale, w której można spróbować bezkonkurencyjnych burgerów z koktajlem – niesamowitego smakowego połączenia.
Prestiżowe centrum biznesowe Gdańska, zlokalizowane w samym sercu trójmiejskiej metropolii, jest wymarzonym miejscem dla przyszłego lokalu gastronomicznego z segmentu premium. Piętro niżej znajdować się będzie otwarty taras widokowy, a tuż nad restauracją – centrum konferencyjne.
„Jego kuchnia to autorskie spojrzenie na kuchnię śródziemnomorską, opartą na najlepszym produkcie regionalnym. W każdym lokalu wielką wagę przywiązuje się również do łączenia dań z winami i innymi alkoholami. Jestem przekonany, że Arco by Paco Pérez w OBC będzie jedną z ciekawszych restauracji w tej części Europy” – twierdzi na łamach portalu trojmiasto.pl Maciej Dobrzyniecki, prezydent Polskiej Akademii Gastronomicznej, który miał okazję stołować się w restauracjach Péreza.