Kataloński szef kuchni mierzy wysoko. Jego restauracja powstaje na 33. piętrze

0
1743
Znany szef kuchni rodem z prowincji Girona, wielokrotnie nagradzany gwiazdkami Michelin, już niedługo otworzy swoją restaurację na 33. piętrze największego centrum biznesowo-biurowego w Trójmieście – Olivia Business Centre. W Arco by Paco Pérez będzie można skosztować opracowanych przez niego przysmaków już w 2019 roku.

Paco Pérez jest jednym z czołowych praktyków nowoczesnej kuchni XXI wieku. Jego umiejętności i miłość do gotowania potwierdza aż 6 gwiazdek Michelin. Dwie z nich przyznano restauracji Miramar w Llança, a dwie kolejne restauracji Enoteca w Hotel Arts w Barcelonie – obie zainspirowane świeżymi produktami śródziemnomorskimi, dzięki którym Pérez stał się znany w kulinarnym świecie. Jedną gwiazdką może pochwalić się natomiast restauracja Cinco w hotelu Das Stue w Berlinie oraz zainaugurowana na początku tego roku Terra w Gironie, która otrzymała prestiżowe wyróżnienie kilka tygodni temu.

Hiszpan prowadzi również trzy inne katalońskie restauracje: L’Eggs, która specjalizuje się w jajkach, Bao Bar z azjatyckimi bułkami bao, oferującą „coś innego, zabawnego i beztroskiego, co przemawia do wszystkich odbiorców i jest ekonomiczne, niedrogie” oraz La Royale, w której można spróbować bezkonkurencyjnych burgerów z koktajlem – niesamowitego smakowego połączenia.

Prestiżowe centrum biznesowe Gdańska, zlokalizowane w samym sercu trójmiejskiej metropolii, jest wymarzonym miejscem dla przyszłego lokalu gastronomicznego z segmentu premium. Piętro niżej znajdować się będzie otwarty taras widokowy, a tuż nad restauracją – centrum konferencyjne.

„Jego kuchnia to autorskie spojrzenie na kuchnię śródziemnomorską, opartą na najlepszym produkcie regionalnym. W każdym lokalu wielką wagę przywiązuje się również do łączenia dań z winami i innymi alkoholami. Jestem przekonany, że Arco by Paco Pérez w OBC będzie jedną z ciekawszych restauracji w tej części Europy” – twierdzi na łamach portalu trojmiasto.pl Maciej Dobrzyniecki, prezydent Polskiej Akademii Gastronomicznej, który miał okazję stołować się w restauracjach Péreza.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.