Klub Szefów Kuchni w tym roku ponownie zagra – zagotuje dla WOŚP!

0
1148

Klub Szefów Kuchni z przyjaciółmi nakarmi w specjalnie przygotowanej restauracji na Placu Teatralnym w Warszawie około 600. orkiestrowych gości Jurka Owsiaka. Każdy może zasilić puszkę KSK dla WOŚP min. 40 PLN i również zjeść specjalne menu degustacyjne, które przygotuje grupa 40 kucharzy z pomocą uczniów z Zespołu Szkół Gastronomicznych w Poznaniu.

Klub Szefów Kuchni z przyjaciółmi nakarmi 15. tysiącami porcji zupy gulaszowej wszystkich chętnych we Wrocławiu. Tuż obok kotła będzie puszka WOŚP i każdy może (nie musi) „podziękować” za gorącą, smaczną zupę.

Razem z Klubem Szefów Kuchni gotują kucharze Euro-Toques Polska!
– W Warszawie – przygotują menu degustacyjne dla 600. gości Jurka Owsiaka.
– We Wrocławiu – ugotują wielki kocioł zupy dla 15. tysięcy osób.

Tego dnia we wspólnej pracy dla WOŚP jednoczą się klubowicze, partnerzy – sponsorzy, przyjaciele z branży i uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomicznych im. Karola Libelta w Poznaniu.

Harmonogram:

Sobota – Warszawa
– 13:00 – 23:00 – Rozpoczęcie przygotowań – menu degustacyjne dla 600. osób.
Sobota – Wrocław
– 17:00 – Rozpoczęcie przygotowań – zupa gulaszowa dla 15. tysięcy osób.
– 23:00 – Rozpalenie ognia pod kotłem.

Niedziela – Warszawa/ Plac Teatralny
– 08:00 – 12:00 – Zjeżdżają się szefowie, kucharze, partnerzy, uczniowie szkoły gastronomicznej
– 12:00 – 20:00 – Serwowanie menu degustacyjnego dla 600. gości w Restauracji Mistrzów – miasteczko Orkiestry
W programie również tradycyjne odwiedziny Jurka Owsiaka

Niedziela – Wrocław/ Rynek Główny
– 01:00 – Wciąż palimy pod kotłem.
– 08:00 – Do kotła trafią pierwsze składniki, m.in. pół tony mięsa wołowego
-12:00 – Rozpoczynamy wydawanie 15. tysięcy porcji zupy! Czekamy na gości do ostatniego kubełka.

Menu degustacyjne dla 600. gości Jurka Owsiaka w Restauracji Mistrzów:
Przystawka: Wędzony sum – palony ziemniak, mus z kalafiora, rukola
Zupa: Tom Kha Gai – kurczak, mleko kokosowe
Dania główne (do wyboru):
Policzki wołowe – Demi-glace, groszek, marchew, gnocchi w emulsji maślanej
Ravioli – salami, rukola, warzywa ratatouille
Ravioli – dynia, szpinak, sos pomidorowy z czosnkiem
Gnocchi – sos pomidorowy z ziołami
Deser: Beza z kremem mascarpone z marakują

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.