Firma zadebiutowała na polskim rynku w 1998 r. Zyskała popularność wśród klientów dzięki nowoczesnemu podejściu do tworzenia dań z mięsem oraz dostosowywaniu menu do potrzeb swoich gości. W swojej ofercie posiada kebaby sezonowe, dania slim, z mniejszą ilością kalorii, dania wegańskie oraz specjalny zestaw dla dzieci. Sieć cechuje korzystanie z najwyższej jakości produktów. Mięso, to 100% wołowina oraz kurczak wolny od GMO i antybiotyków. Codziennie krojone są świeże warzywa oraz tworzone sosy zrobione z własnej, unikalnej receptury.
„Od dłuższego czasu myśleliśmy o pojawieniu się w Gliwicach, zachowując naturalną ciągłość ekspansji, po otwarciu pierwszej restauracji w Zabrzu w Centrum M1. Tym bardziej cieszy, że pojawiliśmy się w tak dobrze rozpoznawalnym Centrum, jakim jest Forum.” – mówi Manager Marki, Bartosz Balcerzak.
Większość lokali znajduje się w północnej oraz centralnej części Polski, jednak tym razem firma postawiła na ekspansję Górnego Śląska. Zjeść w Berlin Döner Kebap można m.in. w kilku restauracjach w Warszawie, Łodzi, Krakowie, Poznaniu, Szczecinie i w Trójmieście.