Kolejny szczebel kariery Tarasa Liakhnovskyi’ego

0
1359
Fot.: Taras Liakhnovskyi / LinkedIn

Niezwykle ambitny, zdeterminowany i głodny wiedzy – taki właśnie jest Taras Liakhnovskyi. Dzięki swojemu talentowi i ciągłej pracy nad umiejętnościami doszedł do tego, że ze zwykłego kelnera stał się doskonałym sommelierem. Liakhnovskyi chce nieustannie osiągać coraz więcej i rzeczywiście świetnie mu się to udaje. Potwierdzeniem na to jest m.in. jego niedawny awans na managera generalnego i wine directora restauracji Klonn.

Taras Liakhnovskyi do Polski przyjechał kilka lat temu, głównie po to, aby rozpocząć tu studia. Szybko podjął też pracę jako kelner i równie szybko okazało się, że w tym zawodzie niemalże nie ma sobie równych, a gastronomia jest jego pasją. Liakhnovskyi cały czas był głodny wiedzy i chciał się rozwijać przede wszystkim w kierunku znajomości win. Nie trzeba było długo czekać, aby zdał odpowiednie egzaminy i został sommelierem. Umiejętności szlifował w cenionych warszawskich restauracjach, takich jak Amber Room, czy Kieliszki na Próżnej. Kiedy zdobył już więcej doświadczenia, zajmował się kreowaniem autorskich selekcji win w restauracji Zoni i Bez Gwiazdek.

,,Ekspert wyróżniony dyplomem Certified Sommelier. Kontynuuje naukę w Court of Master Sommelier. Jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich z dyplomem profesjonalnego sommeliera.” – takimi słowami opisuje Tarasa restauracja Klonn, w której pracuje  już od jakiegoś czasu.

Klonn znajduje się w Warszawie, przy Zamku Ujazdowskim. Taras Liakhnovskyi jeszcze do niedawna zajmował tam stanowisko managera i head sommeliera. Po awansie sprawuje wyższą funkcję – general managera i wine directora. Jak widać, Taras rzeczywiście nieustannie pnie się po szczeblach kariery, ma ciągłą chęć rozwoju i poszerzania horyzontów.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.