Kultowy zestaw Fish&Chips w wersji roślinnej

0
1293
Fot.: Materiały prasowe Krowarzywa

Wraz z rosnącą popularnością kuchni wegańskiej, kategoria roślinnych alternatyw ryb i owoców morza jest jedną z najdynamiczniej rosnących. Jesteśmy obecnie w fazie innowacji, ekscytującego poszukiwania idealnej formuły, struktury i “morskiego” smaku. Wykorzystując nowe składniki i technologie, innowatorzy kształtują przyszłość gastronomii oraz branży spożywczej. Do tego grona prekursorów dołącza również największa polska sieć roślinnych restauracji KROWARZYWA.

Wykorzystując swój ogólnopolski zasięg (19 restauracji w 10 miastach Polski) KROWARZYWA rewolucjonizuje nawyki żywieniowe Polaków. Przez ostatnie 9 lat KROWARZYWA sprzedała blisko 5 milionów wegańskich burgerów, tym samym udowadniając, że do smaków roślinnych można przekonać nie tylko zagorzałych wegan, ale także osoby jedzące na co dzień mięso.

(bez)RYBNA KATEGORIA Z PRZYSZŁOŚCIĄ
Sprzedaż roślinnych alternatyw ryb i owoców morza w samym 2020 w Stanach Zjednoczonych wzrosła o 23% do kwoty 12 mln USD*. Jest to wciąż niewiele w porównaniu do rynku roślinnych zamienników mięsa, ale niewątpliwie trend wzrostowy jest widoczny.

Inwestycje w roślinne alternatywy mięsa rybnego osiągnęły w pierwszej połowie 2021 r. 70 mln USD*, czyli tyle, ile łącznie w ciągu ostatnich dwóch lat. Wraz z ogólnym wzrostem rynku roślinnego oraz coraz większej świadomości konsumenckiej w tematyce zrównoważonego rozwoju, prognozy wskazują, że kategorię roślinnych alternatyw ryb czeka spektakularny wzrost.

*dane za The Good Food Institute https://gfi.org/

KROWARZYWA PLANET FRIENDLY FISZ&CZIPS
KROWARZYWA od 2013 roku regularnie tworzy nowe, intrygujące receptury swoich dań, które doceniają nie tylko zdeklarowani weganie/weganki, ale również osoby na co dzień jedzące mięso, dla których kwestie zdrowia i ekologii nie są obojętne. KROWARZYWA towarzyszy swoim klientom we wprowadzaniu w swoje życie roślinnych nawyków, które mają długofalowe znaczenie dla dobrostanu naszej planety.

Rosnący w zawrotnym tempie popyt na ryby i owoce morza doprowadził do poważnego problemu przełowienia, które jest jednym z powodów zniszczenia ekosystemu oceanicznego i morskiego. KROWARZYWA wykorzystując swój zasięg, edukuje swoich klientów, że również codzienna dieta ma wpływ na otaczającą nas świat. Ryba to też mięso i warto ograniczać jej spożycie. KROWARZYWA przygotowała swoją propozycję, która może pomóc w ograniczeniu ryby w swojej diecie.

Już 22 marca 2022, czyli w Dzień Ochrony Morza Bałtyckiego, KROWARZYWA poinformują o nadchodzącej premierze najnowszej kategorii w swoim stałym roślinnym menu: 100% roślinnym FISZ&CZIPS!

Po kilku miesiącach wymagających testów KROWARZYWA wprowadza nowy produkt opracowany pod czujnym okiem swojego wieloletniego szefa kuchni – Kornela Kisały:
“100% roślinne FISZ & CZIPS, to nasza autorska interpretacja klasycznego dania „Fish & chips”, nad której recepturą pracowaliśmy przez wiele miesięcy. Już wcześniej w prosty i znany wszystkim weganom sposób wprowadzaliśmy do menu Krowarzywa roślinne smaki rybne. Ta nowa, premierowa wersja jest jednak czymś zupełnie innym, nie jest to już połączenie selera i glonów. I chociaż seleryba na zawsze zostanie w naszych sercach to jednak nasza nowa roślinna wersja ryby to prawdziwy game changer w naszej ofercie.”

Klienci KROWARZYWA będą mieli szansę poczuć się jak na wakacjach nad Bałtykiem z rodzicami, kiedy to rozkoszowali się smakiem smażonej ryby bez myślenia o tym, co ich połów robi z naszym Morzem. W Krowarzywa można poczuć się tak samo beztrosko, bo premierowa ryba jest w 100% z roślin, a przy jej produkcji nie ucierpiały zwierzęta ani środowisko.

Roślinna “Ryba” KROWARZYWA jest zrobiona na bazie białka grochu z naturalnymi przyprawami i ziołami.
Decydując się na roślinną rybę jesz produkt:
• bez dodatku soi
• bogaty w białko
• bez konserwantów
• bez ołowiu
• bez ryzyka przełowienia
• bez cierpienia zwierząt

FISZ&CZIPS to 3 kawałki soczystej, pysznej roślinnej „ryby” z pieczonymi frytkami i domowym sosem tatarskim.

Pre-sale FISZ&CZIPS startuje 25 marca stacjonarnie we wszystkich lokalach sieci. Limitowane boxy z wegańską rybą i frytkami w promocyjnej cenie w ramach pre- sale można będzie zamawiać na miejscu i na wynos do 27 marca lub do wyczerpania zapasów.

Od 1 kwietnia FISZ&CZIPS trafi do stałej oferty i będzie dostępne w lokalach oraz w dostawie w restauracjach Krowarzywa w całej Polsce. W kwietniu dostępna roślinna ryba Krowarzywa będzie również w formie Burgera i Wrapa jako kwietniowy Smak Miesiąca pod nazwą FISZEX.

FISZ&CZIPS – CENA W PRE-SALE: 14,99 PLN

Roślinne FISZ&CZIPS to wyjątkowa „ryba”, która wspiera Bałtyk. I to dosłownie, bo część dochodu ze sprzedaży przekazana zostanie na rzecz Fundacji Mare zajmującej się oczyszczaniem Bałtyku. KROWARZYWA przekaże część dochodu z każdej sprzedanej porcji FISZ&CZIPS w trakcie pre-sale na rzecz Fundacji Mare i jej działań związanych z oczyszczaniem Bałtyku.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.