Lato grillem stoi, a miłość do dań z rusztu rośnie wraz z każdym stopniem temperatury, właśnie dlatego zmieniają się także karty restauracji należących do Grupy Accor w Krakowie i nie tylko. Wiosenno-letnie dania ustępują miejsca potrawom barbecue, które podbiją serca miłośników mięs. Jakie letnie menu proponują krakowskie hotele?
Z hotelowych restauracji korzystać mogą goście zatrzymujący się na noc, ale nie tylko. Miejsca te otwarte są dla wszystkich, którzy mają chęć spróbowania dań z nowej karty i spędzenia czasu w restauracji dbającej o najwyższą jakość produktów i komfort gości.
– Chcąc trafić w gusta jak największej grupy osób oferta jest zróżnicowana, ale nie znajdziemy w niej potraw klasycznie kojarzonych z działkowym ogniskiem. Goście przyjeżdżają do nas z wielu różnych krajów, a szukając tradycyjnych polskich dań kierują się w okolice Rynku Głównego w Krakowie, a w hotelowej restauracji szukają kuchni międzynarodowej na wysokim poziomie, która dopasowana jest także do pory roku. – mówi Andrzej Żylski, szef kuchni Novotel Kraków Centrum.
Potrawy barbecue wcale nie muszą być oklepane i nudne. W dobrych rękach zaskoczą nawet największych smakoszy. W restauracjach NOVO Square hoteli Novotel Kraków Centrum i Novotel Kraków City West pierwsze skrzypce będą grać żeberka z ziemniakami panaderas oraz antrykot z sosem chimichurri. Osoby mające ochotę na lżejsze danie na pewno docenią królewskie krewetki z cytrynowym ryżem basmati.
W ostatnich latach zaskarbiły sobie miejsce w naszych sercach, a ich wariacji jest coraz więcej – burgery. W ibis Kitchen, koncepcie kulinarnym znajdującym się w ibis Kraków Centrum oraz ibis Kraków Stare Miasto, można skusić się na klasyczną wersję z guacamole i jalapeno, lub wybrać opcję burgera z policzkami wołowymi czy też wersję z serem camembert, ananasem i bekonem. Dedykowane letnie wstawki to dodatkowe możliwości połączeń smaków, a na specjalne zamówienie można skomponować swojego personalizowanego burgera.
Letnie menu obowiązywać będzie przez cały lipiec.