LOT wprowadza nowe menu na pokłady samolotów

0
1202

Czerwiec to początek szczytu sezonu letniego i czas planowania długo oczekiwanych wakacji. Pasażerom korzystającym zarówno z regularnej, jak i wakacyjnej siatki połączeń LOT zaproponuje nową usługę: „Zamów posiłek na pokład”, która pozwala cieszyć się zdrowymi i pożywnymi potrawami serwowanymi w podniebnej kuchni, podnosząc tym samym standard ich podróży.

Dania wegetariańskie, wegańskie i mięsne, świeże przekąski, a także sałatki czy koktajle owocowo-warzywne – od teraz pasażerowie LOT Economy Class mogą wybierać spośród wielu różnych posiłków dopasowanych do ich potrzeb i preferencji żywieniowych, a zamówione dania LOT dostarczy bezpośrednio na pokład samolotu. Oferta dostępna jest na wybranych rejsach krajowych i międzynarodowych.

– Zaplanowaliśmy naszą ofertę tak, aby w pełni odpowiedzieć na preferencje żywieniowe naszych klientów. Jestem pewien, że przy tak dużym wyborze zdrowych, smacznych i świeżych produktów wegetariańskich, wegańskich i mięsnych, każdy znajdzie coś dla siebie. To kolejna zmiana, oprócz wprowadzenia e-prasy i szeregu usług dodatkowych, dzięki której lepiej dopasowujemy się do oczekiwań Pasażerów od momentu rezerwacji biletu, aż do opuszczenia pokładu naszych samolotów – mówi Michał Fijoł, Członek Zarządu ds. Handlowych.

W menu nowej oferty płatnej dostępne są m.in świeżo przygotowane kanapki z mięsem, serami i w opcji wegańskiej, a także sałatki: m.in z kozim serem, burakiem i rucolą w cenie 15 zł. Osoby preferujące przekąski o niskiej zawartości glutenu, znajdą w ofercie hummus z warzywami i owsiankę w cenie 14 zł, a także trzy rodzaje smoothie. Dla pasażerów, którzy chcieliby spróbować produktów regionalnych, LOT przygotował zestaw wędlin lub serów z dodatkami za niecałe 30 zł, idealne do lampki wina. Na większy apetyt, pasażerowie będą mogli wybrać wrapy w wersji mięsnej i wegetariańskiej w cenie 25 zł. Wyjątkowe okazje pasażerowie mogą celebrować torcikiem w dwóch smakach – pralinowym i porzeczkowym dostępnymi również w zestawach z prosecco.

Oferta dostępna jest na rejsach krajowych z Lotniska Chopina, a także międzynarodowych średniego i krótkiego zasięgu (poniżej 6 godzin lotu) z i do Warszawy oraz Katowic, Krakowa, Wrocławia, do 24 godzin przed wylotem. W przypadku rejsów realizowanych z/do pozostałych portów regionalnych (Bydgoszcz, Gdańsk, Lublin, Olsztyn, Poznań, Rzeszów, Szczecin, Zielona Góra) do 36 godzin przed podróżą. Liczba posiłków możliwych do zamówienia jest ograniczona ze względu na limit miejsca w wózkach cateringowych. Usługę można zarezerwować podczas zakupu biletów lub po ich nabyciu w zakładce „Zarządzaj rezerwacją” i za pośrednictwem LOT Contact Center.

Dbając o bezpieczeństwo i komfort pasażerów, przygotowanie posiłków odbywa się z zachowaniem zasad bezpieczeństwa obowiązujących w pandemii. Płatność online przed podróżą, gwarantuje także maksymalne ograniczenie kontaktu z załogą na pokładzie. Oprócz usługi „zamów posiłek na pokład”, na rejsach krajowych i międzynarodowych poniżej 6h w cenie biletu oferujemy wybór słonych i słodkich przekąsek (precle, orzeszki, wafelki czekoladowe) oraz drożdżówki i wodę dla każdego pasażera.

Więcej informacji o nowej usłudze dostępnych jest na stronie: https://www.lot.com/pl/pl/moj-posilek-w-podrozy

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.