Zwieńczeniem tego trwającego blisko rok procesu rewitalizacji jest otwarcie restauracji Lupo Pasta Fresca uznanej warszawskiej restauratorki Justyny Kosmali, właścicielki Charlotte oraz Baru Wozownia.
Nowoczesna przestrzeń biurowa, otwartość na najemców i okolicznych mieszkańców, wyrazisty design, dbałość o aspekty ESG oraz świetna lokalizacja w samym sercu stolicy przy ulicy Chmielnej. To wszystko łączy w sobie HOP, postmodernistyczny biurowiec z lat 90-tych, który za sprawą Syrena Real Estate został poddany gruntownej modernizacji. Biurowiec uzyskał także niedawno certyfikat BREEAM in Use na poziomie EXCELLENT oraz tytuł „Obiekt bez barier” przyznawany przez Fundację Integracja. HOP to pierwsza z dwóch inwestycji w portfolio Syrena RE z PineBridge Benson Elliott, która przeszła transformację. Prace przy kolejnym projekcie – Marynarska Business Park – są już w toku.
Grono najemców zmodernizowanego HOPa powiększyło się w ostatnich tygodniach o restaurację Lupo Pasta Fresca, która zajęła 450 mkw. przestrzeni na parterze budynku. Projektantką wnętrz lokalu, podobnie jak odświeżonej koncepcji biurowca, jest Anna Łoskiewicz.
Lupo podzielony jest na strefy, znajdują się tu też kameralne sale o odmiennym wystroju, które można indywidualnie aranżować na zamknięte wydarzenia prywatne lub biznesowe. Restauracja serwuje swoim gościom najwyższej jakości dania kuchni włoskiej, głównie różnego rodzaju makarony wyrabiane codziennie na miejscu z włoskich składników. W pierwszej części dnia można tu zjeść śniadanie oraz lunch, po południu serwowane jest aperitivo z przekąskami, a wieczorem menu kolacyjne.
Lokal został zaaranżowany w stylu Memphis charakteryzującym się asymetrycznymi zestawieniami geometrycznych kształtów oraz swobodnym łączeniem różnych materiałów. Wnętrze zdobią designerskie lampy, białe kanapy, lada z onyksu i barek kawowy z kafelkowym blatem.