Malka Kafka to znana restauratorka i promotorka dobrego życia. Stworzyła i zarządza siecią restauracji Tel Aviv Urban Food. Jest ekspertką w zakresie planowania strategicznego, analizy trendów i marketingu w gastronomii. Fascynuje się społecznym kontekstem jedzenia. Zwraca również uwagę na społeczną odpowiedzialność biznesu – skąd pochodzą produkty oraz jak produkować jedzenie zgodnie z zasadami zrównoważonej gospodarki.
Kafka była gospodynią autorskiego programu kulinarnego w Kuchnia+. Wielokrotnie zapraszana jest jako ekspertka do audycji telewizyjnych. W lutym nakładem wydawnictwa Znak ukazała się jej nowa książka – „GOD FOOD – Boska Kuchnia”
Podczas jesiennej edycji konferencji Gastro Meeting 2018 Malka Kafka wygłosi prezentację pt. „Nie można rozwiązać problemu z tego samego poziomu świadomości, który go stworzył, czyli jak pokolenie X może rozwiązać „problemy” ze współpracą z pokoleniem millenialsów, problemy z brakiem ludzi do pracy i czy rzeczywiście to są problemy”. Na przykładzie rozwiązań zastosowanych w firmie prelegentki słuchacze otrzymają konkretne wskazówki między innymi na to, jak stworzyć firmę wolną od patologii, wewnętrznych kłótni, stresu i niechęci, w której nie będzie trzeba patrzeć wszystkim na ręce, w której ludzie będą produktywni i będą czuć się spełnieni, a przy tym przyciągającą talenty, gdzie pracownicy czują się szanowani i potrzebni. Jednym słowem – miejsce, do którego ludzie będą sami przesyłać CV i będą chcieli w nim zostać.
Zapraszamy do zapoznania się z agendą wystąpień tegorocznych prelegentów na stronie internetowej konferencji Gastro Meeting Businesswoman Edition