Marcin Lis nowym dyrektorem F&B w Accor Eastern Europe

0
1256
Fot.: Materiały prasowe Accor

Accor ogłasza awans Marcina Lisa na stanowisko Food & Beverage Director w Accor Eastern Europe. W nowej roli Marcin pracuje od początku września. Z branżą hotelarską związany jest już od ponad 15 lat.

Marcin Lis zdobywał bogate doświadczenie w hotelarstwie w Europie i na Bliskim Wschodzie. W trakcie swojej dotychczasowej kariery zajmował stanowiska kierownicze w zakresie zarządzania produktami spożywczymi. Do jego zadań należało wsparcie i odpowiedzialność działań na szczeblu operacyjnym. Dzięki temu mógł w pełni poznać międzynarodowe organizacje, grupy restauracyjne, sieci QSR w kategorii premium, a także niezależne hotele i duże parki rozrywki.

Poprzednio pełnił tymczasową funkcję Director of Food and Beverage w hotelu Crystal Mountain w Wiśle. Wcześniej pracował jako Director of Food & Beverage w Suntago, gdzie zdobył doświadczenie w zarządzaniu złożonymi kompleksami, działalności pre-openingowej oraz tworzeniu nowych koncepcji projektowych. W ramach tego stanowiska był odpowiedzialny za P&L oraz opracowanie i wdrożenie planów działalności sześciu pełnowymiarowych restauracji i pięciu barów, wliczając w to operacje F&B.

W swojej karierze ściśle współpracował z innowacyjnymi startupami w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, koordynując działania z inwestorami, projektantami i konsultantami. Obejmował stanowiska wspierające zarządzanie F&B, tworzenia oraz rozwoju marki, strategii i standardów. W jego doświadczeniu znajdują się także obszary takie jak zaopatrzenie, merchandising i bezpieczeństwo żywności.

Marcin jest kompetentnym, pełnym pasji oraz zapału restauratorem i hotelarzem, który koncentruje się na dostarczaniu gościom światowej klasy usług gastronomicznych. Jesteśmy dumni, że może dołączyć do zespołu F&B Accor Northern Europe oraz pewni, że jego umiejętności pozwolą skutecznie wesprzeć nasze hotele w tworzeniu jak najlepszych konceptów restauracyjnych, barowych i kawiarnianych w całym regionie – podkreśla Shane Munro Vice President Food & Beverage Accor Northern Europe.

Marcin posiada tytuł Bachelor of Science BSC (z wyróżnieniem), który uzyskał w Dubaju na Emirates Academy of Hospitality Management, na kierunku Międzynarodowe Zarządzanie Hotelami. Ponadto ukończył staż oraz program dla absolwentów zarządzania w Jumeirah Hotels. Wolny czas lubi spędzać między innymi na lekturze literatury biznesowej, w podróży i na wędrówkach po lasach i górach, a także w kuchni, gdzie przygotowuje dla swoich przyjaciół i rodziny pyszne dania.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.