MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel poinformowało o nominacji Marka Pruśniewskiego na stanowisko Dyrektora Gastronomii.
Pruśniewski posiada 26-letnie doświadczenie w branży gastronomicznej, zdobywane w różnych obszarach HoReCa. Pracował na różnych stanowiskach, w tym jako Kierownik Restauracji, Kierownik Gastronomii, Dyrektor Marketingu, F&B Outlet Manager. Do miejsc, w których zdobywał doświadczenie, należą między innymi Warsaw Marriott Hotel, Centrum Finansowe Puławska, MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Hotel Warszawianka Centrum Kongresowe.
Na nowym stanowisku, Pruśniewski będzie uczestniczył w tworzeniu i realizacji strategii rozwoju firmy w obszarze działalności cateringowej w branży MICE. Jego obowiązki obejmować będą realizację planów budżetowych, kontrolę kosztów i jakości usług, współtworzenie budżetu oraz nadzór nad jego realizacją w zakresie sprzedaży. Dodatkowo, będzie zarządzał zespołem obsługującym realizacje cateringowe oraz wydarzenia odbywające się w MCC Mazurkas, a także będzie odpowiedzialny za budowanie relacji z dostawcami i optymalizację polityki zakupowej firmy.
MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel to miejsce, które od lat jest miejscem spotkań biznesowych, konferencji i wydarzeń specjalnych.