Nowy punkt Papa Diego został zainaugurowany w czwartkowe przedpołudnie w strefie restauracyjnej galerii Posnania, znajdującej się na poziomie pierwszym. W ofercie nie zabraknie kultowych tacos z wyjątkowymi salsami, m.in. mango-tamaryndową lub chipotle, a także nachos z wieprzowiną carnitas, czy burrito bowli z kurczakiem w korzennym sosie mole. Na lokalnych tradycjonalistów czeka natomiast wariacja meksykańskich potraw z ziemniakami i gzikiem. Ochotę na słodycze będzie można zaspokoić chrupiącymi churros z sosem czekoladowym, zaś goście gotowi na ostrzejsze wrażenia mogą wybrać salsy z wyciskających łzy pikantnych papryczek, z których najostrzejsza to Carolina Reaper osiągająca nawet 2,2 mln w skali SHU (można ich spróbować wyłącznie po podpisaniu stosownego oświadczenia – przyp. red.).
Goście poznańskiego centrum handlowego odwiedzający zarówno Papa Diego, jak i kino Helios mogą także skorzystać z wyjątkowej oferty – papierowy lub elektroniczny bilet do kina uprawnia do otrzymania porcji słodkich churros do zamówienia w Papa Diego. Ponadto w każdy poniedziałek małe nachosy dodawane są do burrito za pół ceny, a we wtorki zestawy tacos powiększane są o dodatkowe taco.
Papa Diego w Poznaniu to trzeci lokal sieci, po zainaugurowanych w listopadzie br. restauracjach w Katowicach i Gdańsku. Kolejne zostaną otwarte m.in. w Warszawie (Centrum Praskie Koneser, Galeria Młociny), Łodzi (Manufaktura), Katowicach (Galeria Katowicka) i Opolu (CH Karolinka). W wynajmie powierzchni pod lokale firmie Foodio Concepts doradza agencja Colliers International, współpracująca także z siecią Helios. Więcej informacji znajdą Państwo na oficjalnej stronie internetowej oraz profilu na Facebooku.