Podczas piątkowego wieczoru goście zostali poczęstowani doskonałym winem oraz pysznymi przekąskami z ciepłego i zimnego bufetu. Największy entuzjazm wzbudził jednak ogromny tort przygotowany w pracowni cukierniczej Melon Catering.
Ważący ponad 40 kg tort z grafiką podobizny samego solenizanta miał powierzchnię ponad 1,5 m2. Grafika na torcie przedstawiająca wizerunek jubilata stanowiła motyw przewodni Festiwalu Krzysztofa Pendereckiego z okazji 85. urodzin kompozytora.
Korzenie Melon Catering (daw. Party Serwis Catering) sięgają prowadzonego od lat 70. elitarnego klubu dyplomatycznego w Jabłonnie k. Warszawy i kultowej w tamtych latach restauracji „Kameralna” przy ul. Foksal. Dzisiaj firma zarządzana przez Emilię Melon-Olchowicz oraz Tomasza Melona jest partnerem biznesowym wielu poważanych instytucji, organizacji i przedsiębiorstw, co jeszcze bardziej mobilizuje całą załogę do ciężkiej pracy. Wyśmienita kuchnia to wizytówka marki, ale do realizacji doskonałego przyjęcia niezbędny jest również zaufany, kompetentny zespół pracowników, którzy dążą do doskonałości i zawsze mocno wsłuchują się w potrzeby klienta, oraz rozbudowana flota dostawcza. Nowoczesna siedziba firmy zlokalizowana jest na warszawskim Okęciu.