METT & JUCIE takie hasło ostatnio towarzyszyło cyklowi spotkań związanych z nowoczesnym sprzętem firmy ZUMEX, organizowanym przez Best Company Solutions w Warszawie.
Na rynku jest wiele profesjonalnych urządzeń, ale tylko niektóre z nich gwarantują wysoką wydajność i funkcjonalność, które przekładają się na niepowtarzalny smak oraz wysoką jakość soków.
Polacy zwracają coraz baczniejszą uwagę na zdrowe odżywianie i chętnie kupują świeżo wyciskane soki przez cały rok. Dlatego w ofercie każdej restauracji, kawiarni, a nawet piekarni czy stacji paliw powinien on na stałe zagościć w menu.
Niestety na sklepowych półkach brakuje soków, które byłyby nieprzetworzone. Producenci poddają wyroby pasteryzacji, aby dłużej zachowały świeżość – podczas tego procesu soki tracą większość składników odżywczych. Rozwiązaniem jest wyciskanie soków samodzielnie, jednak może to zajmować dużo czasu, zwłaszcza jeśli chcemy to zrobić własnoręcznie. Z pomocą przychodzą automatyczne wolnoobrotowe wyciskarki do warzyw i owoców.
Znaleźć jakąkolwiek wyciskarkę do cytrusów nie jest trudno. Trudno jest znaleźć tę najlepszą – gwarantującą otrzymanie zdrowego i pełnowartościowego świeżo wyciskanego soku.
Eksperci z Best CS rekomendują wyciskarki renomowanej, światowej marki Zumex. Ten hiszpański ekspert w produkcji profesjonalnych, automatycznych wyciskarek do owoców i warzyw jest autorem innowacyjnego systemu wyciskania soków, który idealnie sprawdza się w sektorze HoReCa, a także pensjonatach i centrach SPA. Urządzenia ZUMEX to wyciskarki różnych rozmiarów, z pojemnikami na odpady lub bez, a nawet urządzenia samoobsługowe. Dzięki możliwości oddzielenia wnętrza owocu od jego skórki i technologii antybakteryjnej ASP, Hiszpanie oferują najwyższej jakości czyste i świeże soki owocowe i warzywne.