Michał Gniadek, bardzo młody szef kuchni, który dał się poznać już pracując chociażby w warszawskiej restauracji Zoni, zmienia barwy i zaczyna pracę dla restauracji Klonn.
Klonn to także warszawska restauracja, która zlokalizowana jest przy CSW Zamek Ujazdowski. Nazwa została zainspirowana otoczeniem oraz 200-letnim pomnikiem przyrody wyrastającym obok restauracji.
Michał Gniadek, niespełna trzydziestoletni szef kuchni zdobył już dość spore doświadczenie, które zdobywał m.in. u Andrea Camastry w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji Senses. Pracował także w takich miejscach jak Plato, Dyspensa czy Sowa. Umiejętności szkolił również za granicą w Galvin at Windows w Londynie, w hotelu Hilton. W 2018 roku został wyróżniony w przewodniku Gault&Millau Polska jako Młody Talent. Ostatni czas przed pandemią spędził w warszawskiej restauracji ZONI, której wnętrze zostało uznane za jedno z siedmiu najpiękniejszych na świecie w konkursie The World Interiors News Awards.
Efekt covida dotyka wiele lokali i wielu pracowników. Nie ominął również szefów kuchni. Michał właśnie zaczyna swoją nową przygodę w restauracji Klonn. Już 3 lipca przygotuje swoje pierwsze dania dla gości tego lokalu.
„Już tylko kilka dni dzieli nas od otwarcia kuchni pod rządami nowego szefa Michała Gniadka! 👨🍳
Znany z restauracji ZONI, WuWu i Plato. Ambitny, stale poszukujący inspiracji i najlepszych produktów, charakteryzujący się wielką, smakową wyobraźnią.
Jak widać na załączonym materiale dowodowym – właśnie wylądował w KLONNie i rozpoczął przygotowania do pierwszego serwisu 3 lipca! 🔥”