Michał Gniadek nowym szefem kuchni restauracji Klonn

0
1674
Fot.: restauracja Klonn

Michał Gniadek, bardzo młody szef kuchni, który dał się poznać już pracując chociażby w warszawskiej restauracji Zoni, zmienia barwy i zaczyna pracę dla restauracji Klonn.

Klonn to także warszawska restauracja, która zlokalizowana jest przy CSW Zamek Ujazdowski. Nazwa została zainspirowana otoczeniem oraz 200-letnim pomnikiem przyrody wyrastającym obok restauracji.

Michał Gniadek, niespełna trzydziestoletni szef kuchni zdobył już dość spore doświadczenie, które zdobywał m.in. u Andrea Camastry w nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji Senses. Pracował także w takich miejscach jak Plato, Dyspensa czy Sowa. Umiejętności szkolił również za granicą w Galvin at Windows w Londynie, w hotelu Hilton. W 2018 roku został wyróżniony w przewodniku Gault&Millau Polska jako Młody Talent. Ostatni czas przed pandemią spędził w warszawskiej restauracji ZONI, której wnętrze zostało uznane za jedno z siedmiu najpiękniejszych na świecie w konkursie The World Interiors News Awards.

Efekt covida dotyka wiele lokali i wielu pracowników. Nie ominął również szefów kuchni. Michał właśnie zaczyna swoją nową przygodę w restauracji Klonn. Już 3 lipca przygotuje swoje pierwsze dania dla gości tego lokalu.

„Już tylko kilka dni dzieli nas od otwarcia kuchni pod rządami nowego szefa Michała Gniadka! 👨‍🍳
Znany z restauracji ZONI, WuWu i Plato. Ambitny, stale poszukujący inspiracji i najlepszych produktów, charakteryzujący się wielką, smakową wyobraźnią.
Jak widać na załączonym materiale dowodowym – właśnie wylądował w KLONNie i rozpoczął przygotowania do pierwszego serwisu 3 lipca! 🔥”

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.