Jak spełnić oczekiwania gastronomiczne gości? Kilka nowych rozwiązań

0
1278
Oczekiwania gości hotelowych i restauracyjnych nieustannie rosną, przez co branża musi podążać za trendami i ciągle podnosić poziom swoich usług. Coraz częściej czynnikami decydującymi o korzystaniu z usług hotelowych i gastronomicznych jest: brak czasu na gotowanie, poszukiwanie nowych smaków, wybór, jedzenia bio i eko oraz poszukiwanie comfort food. O wiele częściej uwaga klientów skupia się także na składzie, naturalność, użytych składnikach i ich pochodzeniu wszystkiego co znajdziemy na talerzu. Tak wypowiada się Michał Błasiak, brand ambassador Monin i Vitamix (SCM)

Jednym z ważniejszych trendów w branży hotelarskiej jest „zero waste” – czyli skupienie się na żywności jaka jest serwowana gościom hotelowym. Coraz częściej oprócz standardowych śniadań n których króluje jajecznica i „szwedzki stół”, możemy zobaczyć „live cooking”czyli omlety, racuchy i inne dania przygotowywane na oczach klienta.

W związku z intensywnym trybem życia i ciągłym pośpiechem w jakim żyją goście hotelowi, modne stały się „koktajle zielone” czyli takie, które przygotowywane są z warzyw, owoców, zdrowych zbóż i roślin strączkowych. Główną ich zaletą jest czas przygotowania. Są świetnym zamiennikiem klasycznego śniadania i często są w stanie dostarczyć więcej składników odżywczych. Podczas ich przygotowania kluczową rolę odgrywa blender. Jedną z lepszych opcji dostępnych na rynku gastronomicznym są blendery Vitamix w całości produkowane i składane w Stanach Zjednoczonych. W blenderze z łatwością przygotujemy smothie, gęste soki, mrożone jogurty i wiele innych pyszności. Większość składników jakie możemy włożyć do blendera znajdziemy w ofercie firmy Monin.

Trend „zero waste” idealnie odzwierciedla wykorzystywanie waflowych kubeczków z czekoladą, które możemy wykorzystać w taki sam sposób jak papierowe kubeczki do kawy „na wynos”. Po jej wypiciu kubek może zostać zjedzony. Ten produkt również widnieje w ofercie Monina.

Monin oferuje też bogaty wybór musów owocowych i warzywnych, które stanowią dobry dodatek do racuchów, gofrów lub naleśników. Musy te są w 100% naturalne, nie posiadają barwników ani konserwantów, dzięki czemu nic nie zaskoczy naszych gości w trakcie czytania etykiety.

Więcej na temat powiedział Michał Błasiak, brand ambassador Monin i Vitamix (SCM)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.