Jak spełnić oczekiwania gastronomiczne gości? Kilka nowych rozwiązań

0
1233
Oczekiwania gości hotelowych i restauracyjnych nieustannie rosną, przez co branża musi podążać za trendami i ciągle podnosić poziom swoich usług. Coraz częściej czynnikami decydującymi o korzystaniu z usług hotelowych i gastronomicznych jest: brak czasu na gotowanie, poszukiwanie nowych smaków, wybór, jedzenia bio i eko oraz poszukiwanie comfort food. O wiele częściej uwaga klientów skupia się także na składzie, naturalność, użytych składnikach i ich pochodzeniu wszystkiego co znajdziemy na talerzu. Tak wypowiada się Michał Błasiak, brand ambassador Monin i Vitamix (SCM)

Jednym z ważniejszych trendów w branży hotelarskiej jest „zero waste” – czyli skupienie się na żywności jaka jest serwowana gościom hotelowym. Coraz częściej oprócz standardowych śniadań n których króluje jajecznica i „szwedzki stół”, możemy zobaczyć „live cooking”czyli omlety, racuchy i inne dania przygotowywane na oczach klienta.

W związku z intensywnym trybem życia i ciągłym pośpiechem w jakim żyją goście hotelowi, modne stały się „koktajle zielone” czyli takie, które przygotowywane są z warzyw, owoców, zdrowych zbóż i roślin strączkowych. Główną ich zaletą jest czas przygotowania. Są świetnym zamiennikiem klasycznego śniadania i często są w stanie dostarczyć więcej składników odżywczych. Podczas ich przygotowania kluczową rolę odgrywa blender. Jedną z lepszych opcji dostępnych na rynku gastronomicznym są blendery Vitamix w całości produkowane i składane w Stanach Zjednoczonych. W blenderze z łatwością przygotujemy smothie, gęste soki, mrożone jogurty i wiele innych pyszności. Większość składników jakie możemy włożyć do blendera znajdziemy w ofercie firmy Monin.

Trend „zero waste” idealnie odzwierciedla wykorzystywanie waflowych kubeczków z czekoladą, które możemy wykorzystać w taki sam sposób jak papierowe kubeczki do kawy „na wynos”. Po jej wypiciu kubek może zostać zjedzony. Ten produkt również widnieje w ofercie Monina.

Monin oferuje też bogaty wybór musów owocowych i warzywnych, które stanowią dobry dodatek do racuchów, gofrów lub naleśników. Musy te są w 100% naturalne, nie posiadają barwników ani konserwantów, dzięki czemu nic nie zaskoczy naszych gości w trakcie czytania etykiety.

Więcej na temat powiedział Michał Błasiak, brand ambassador Monin i Vitamix (SCM)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.