Mówimy jak jest, czyli FRoSTA pod lupą!

0
1825

O produktach mrożonych na przestrzeni lat mówiono wiele. Ich reputacja była jednak zachwiana – utarła się opinia, że mrożonki są niezdrowe lub po prostu mniej wartościowe niż żywność świeża. A okazuje się, że produktów z czystą etykietą nie trzeba szukać z lupą! Głos zabrali sportowcy i dietetycy.

O brakach, które lubimy – czyli o braku konserwantów

Konserwanty to prawdziwa zmora osób dbających o zdrowie. Często na etykietach produktów pojawiają się tajemnicze składniki, których sami nie używamy podczas przygotowywania domowych potraw. Aby udowodnić, że wcale nie są one potrzebne, FRoSTA wprowadziła politykę 100% naturalnego smaku, czyli zobowiązała się do nieużywania żadnych dodatków do żywności. O produktach FRoSTY mówi Kacper Zawada, trener personalny z wieloletnim doświadczeniem:

Nie ma żadnych konserwantów, dziwnych elementów zaczynających się na literę  „e” itp. Wszystko jest naturalne, a dla bardziej dociekliwych, wszystkie składniki znajdujące się w daniach FRoSTY oraz ich pochodzenie można sprawdzić na stronie internetowej. Wszystkie produkty mogę śmiało polecić wszystkim sportowcom, osobom aktywnym i tym którzy nie mają czasu i chęci na długie przyrządzanie posiłków.

Szczęścia też chodzą parami, czyli szybkie przygotowanie i dobry skład

Czasem wydaje się, że dania gotowe po prostu nie mogą być pozbawione dodatków do żywności, przez co zazwyczaj sięgamy po nie tylko w awaryjnych sytuacjach. Tymczasem mogą one sprzyjać dbającym o linię i z powodzeniem stanowić element zbilansowanej diety.

Moi pacjenci, ze względu na brak czasu, wielokrotnie prosili mnie o rekomendację gotowych dań ,na szybko’ w formie mrożonej. Niestety przez długi czas nie byłam przekonana do tego typu produktów. Zwykle przeszkadzał mi skład, który pozostawiał wiele do życzenia. Cieszę się, że w końcu pojawiły się dania, które mogę polecić z czystym sumieniem. Nareszcie mogę zaproponować pacjentom dania, które są nie tylko odżywcze, ale też proste i szybkie w przygotowaniu. Oraz – co ważne dla mnie jako dietetyka – nie zawierają sztucznych aromatów, barwników i wzmacniaczy smaku – dodaje Karolina Gruszecka, dietetyk i trener personalny.

Lekarstwo na brak czasu?

Brak czasu to jeden z najczęściej słyszanych problemów. Zdarza się, że trudno jest pogodzić życie prywatne z zawodowym, samorealizację i rozwój pasji. Do tego dochodzi regularne gotowanie, które często jest praco- i czasochłonne. Dlatego dobrą opcją przy przygotowywaniu posiłków dla rodziny, może być wspomaganie się daniami mrożonymi, których przygotowanie zajmie nie dłużej niż kwadrans!

Będąc pełnoetatową mamą, aktywną zawodowo i fizycznie kobietą, bardzo ważna jest dla mnie każda minuta dnia. Jeżeli mogę spędzić więcej czasu bawiąc się z synkiem czy ćwicząc aniżeli męczyć się w kuchni, to wybór jest prosty. Przyznam się również, że nie jestem dobrą kucharką, a dania FRoSTY są moimi tajnymi kołami ratunkowymi, w przypadkach kiedy niespodziewanie odwiedzają mnie najbliżsi. Przyrządza się je szybko i kolacja z przyjaciółmi gotowa!– relacjonuje Natalia Gacka-Dressler, mistrzyni świata w fitnessie sylwetkowym.

Wegerozwiązania zawsze w cenie!

Z badań FRoSTY[1]  wynika, że 10% Polaków nie spożywa mięsa i/lub produktów odzwierzęcych, a 45,1% ma taką osobę w swoim najbliższym otoczeniu. Wielki wzrost zainteresowania wegetarianizmem poskutkował nawet tym, że został on ogłoszony jako jeden z najważniejszych trendów 2019 roku! Wegetariańskie i wegańskie dania z asortymentu FRoSTY docenia Paula Lewczuk – Kamińska, dietetyk kliniczny, zawodniczka ifbb bikini fitness, wegetarianka i świeżo upieczona mama:

Ze względu na tak duży wybór dań FRoSTY, dieta nie musi być monotonna ani jałowa, co jest bardzo ważne, zarówno z punktu widzenia sportowca, jak i mamy.
Moimi zdecydowanymi ulubieńcami są : mieszanka warzyw orientalnych, Chili con quinoa, Warzywa meksykańskie, Warzywa chińskie, Wok mango curry, Mieszanka toskańska oraz zdecydowany hit, czyli Vegetable curry z batatami. Przystępne ceny, doskonała jakość, ponieważ FRoSTA nie używa żadnych dodatków do żywności, ciągłe wprowadzanie nowości, sprawiają, że każdy, nawet najbardziej wybredny smakosz znajdzie coś dla siebie.


[1] Badanie przeprowadzone przez agencję badawczą SW Research w marcu 2019 na próbie reprezentatywnej osób w wieku 25-55 lat, N=1015, marzec 2019.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.