Mówimy jak jest, czyli FRoSTA pod lupą!

0
1734

O produktach mrożonych na przestrzeni lat mówiono wiele. Ich reputacja była jednak zachwiana – utarła się opinia, że mrożonki są niezdrowe lub po prostu mniej wartościowe niż żywność świeża. A okazuje się, że produktów z czystą etykietą nie trzeba szukać z lupą! Głos zabrali sportowcy i dietetycy.

O brakach, które lubimy – czyli o braku konserwantów

Konserwanty to prawdziwa zmora osób dbających o zdrowie. Często na etykietach produktów pojawiają się tajemnicze składniki, których sami nie używamy podczas przygotowywania domowych potraw. Aby udowodnić, że wcale nie są one potrzebne, FRoSTA wprowadziła politykę 100% naturalnego smaku, czyli zobowiązała się do nieużywania żadnych dodatków do żywności. O produktach FRoSTY mówi Kacper Zawada, trener personalny z wieloletnim doświadczeniem:

Nie ma żadnych konserwantów, dziwnych elementów zaczynających się na literę  „e” itp. Wszystko jest naturalne, a dla bardziej dociekliwych, wszystkie składniki znajdujące się w daniach FRoSTY oraz ich pochodzenie można sprawdzić na stronie internetowej. Wszystkie produkty mogę śmiało polecić wszystkim sportowcom, osobom aktywnym i tym którzy nie mają czasu i chęci na długie przyrządzanie posiłków.

Szczęścia też chodzą parami, czyli szybkie przygotowanie i dobry skład

Czasem wydaje się, że dania gotowe po prostu nie mogą być pozbawione dodatków do żywności, przez co zazwyczaj sięgamy po nie tylko w awaryjnych sytuacjach. Tymczasem mogą one sprzyjać dbającym o linię i z powodzeniem stanowić element zbilansowanej diety.

Moi pacjenci, ze względu na brak czasu, wielokrotnie prosili mnie o rekomendację gotowych dań ,na szybko’ w formie mrożonej. Niestety przez długi czas nie byłam przekonana do tego typu produktów. Zwykle przeszkadzał mi skład, który pozostawiał wiele do życzenia. Cieszę się, że w końcu pojawiły się dania, które mogę polecić z czystym sumieniem. Nareszcie mogę zaproponować pacjentom dania, które są nie tylko odżywcze, ale też proste i szybkie w przygotowaniu. Oraz – co ważne dla mnie jako dietetyka – nie zawierają sztucznych aromatów, barwników i wzmacniaczy smaku – dodaje Karolina Gruszecka, dietetyk i trener personalny.

Lekarstwo na brak czasu?

Brak czasu to jeden z najczęściej słyszanych problemów. Zdarza się, że trudno jest pogodzić życie prywatne z zawodowym, samorealizację i rozwój pasji. Do tego dochodzi regularne gotowanie, które często jest praco- i czasochłonne. Dlatego dobrą opcją przy przygotowywaniu posiłków dla rodziny, może być wspomaganie się daniami mrożonymi, których przygotowanie zajmie nie dłużej niż kwadrans!

Będąc pełnoetatową mamą, aktywną zawodowo i fizycznie kobietą, bardzo ważna jest dla mnie każda minuta dnia. Jeżeli mogę spędzić więcej czasu bawiąc się z synkiem czy ćwicząc aniżeli męczyć się w kuchni, to wybór jest prosty. Przyznam się również, że nie jestem dobrą kucharką, a dania FRoSTY są moimi tajnymi kołami ratunkowymi, w przypadkach kiedy niespodziewanie odwiedzają mnie najbliżsi. Przyrządza się je szybko i kolacja z przyjaciółmi gotowa!– relacjonuje Natalia Gacka-Dressler, mistrzyni świata w fitnessie sylwetkowym.

Wegerozwiązania zawsze w cenie!

Z badań FRoSTY[1]  wynika, że 10% Polaków nie spożywa mięsa i/lub produktów odzwierzęcych, a 45,1% ma taką osobę w swoim najbliższym otoczeniu. Wielki wzrost zainteresowania wegetarianizmem poskutkował nawet tym, że został on ogłoszony jako jeden z najważniejszych trendów 2019 roku! Wegetariańskie i wegańskie dania z asortymentu FRoSTY docenia Paula Lewczuk – Kamińska, dietetyk kliniczny, zawodniczka ifbb bikini fitness, wegetarianka i świeżo upieczona mama:

Ze względu na tak duży wybór dań FRoSTY, dieta nie musi być monotonna ani jałowa, co jest bardzo ważne, zarówno z punktu widzenia sportowca, jak i mamy.
Moimi zdecydowanymi ulubieńcami są : mieszanka warzyw orientalnych, Chili con quinoa, Warzywa meksykańskie, Warzywa chińskie, Wok mango curry, Mieszanka toskańska oraz zdecydowany hit, czyli Vegetable curry z batatami. Przystępne ceny, doskonała jakość, ponieważ FRoSTA nie używa żadnych dodatków do żywności, ciągłe wprowadzanie nowości, sprawiają, że każdy, nawet najbardziej wybredny smakosz znajdzie coś dla siebie.


[1] Badanie przeprowadzone przez agencję badawczą SW Research w marcu 2019 na próbie reprezentatywnej osób w wieku 25-55 lat, N=1015, marzec 2019.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.