Pizza to od lat jedno z ulubionych dań Polaków. Spośród wszystkich lokali gastronomicznych to właśnie do pizzerii chodzą oni najczęściej. Utrzymanie stale rosnącej popularności wymaga jednak dostosowania się do wciąż zmieniających się trendów. Odpowiedzią na jeden z nich jest MEATamorfoza, nowość, która właśnie pojawiła się we wszystkich restauracjach Pizza Hut z obsługą kelnerską. Co w niej wyjątkowego? Główny składnik, którym jest Beyond Meat, bijąca rekordy popularności na całym świecie, roślinna alternatywa dla mięsa.
Smak prosto z roślin
Mamy świadomość, że ograniczenie spożycia mięsa w codziennej diecie, to trend, który z miesiąca na miesiąc zyskuje na sile. MEATamorfoza to najlepszy dowód na to, że nawet tak popularne danie jak pizza może z powodzeniem odpowiadać na tendencje rynku gastronomicznego. Chcąc wychodzić naprzeciw oczekiwaniom naszych gości, musimy wprowadzać do naszych restauracji innowacyjne produkty, a takim niewątpliwie jest Beyond Meat.
mówi Tomasz Kwieciński, Digital Communication Manager Pizza Hut.
Coraz więcej knajp przejmuje ten trend z tego co widac. I dzięki Bogu, wreszcie otwieramy się i my na gusta gości restauracji. A pizza typowo wege to wyzwanie. Na pierwszą skusilismy sie z mężem kilka dni temu na zamówienie z Pizzerii Złota 65. Serowa pizza = w życiu o takiej nie słyszałam, ale powiem Wam oscypek w składzie robił bank. Dla mnie póki co najlepsza knajpka w stolicy