Na jakie menu jesienią stawia Sphinx?

0
1232
Fot.: Sfinks Polska

Sphinx, jedna z sieci gastronomicznych zarządzanych przez Sfinks Polska, wprowadziła nową ofertę sezonowych dań z typowo jesiennymi składnikami, jak dynia i grzyby.

W karcie znalazły się m.in. krem z dyni, stek z podgrzybkami i rozgrzewające napoje. Z myślą o gościach spotykających się w większym gronie przygotowano zestaw przystawek dla czterech osób – Crispy Tex-Mex & Nachos Doritos – na który składają się skrzydełka z kurczaka, panierowane serki, krążki cebulowe, ziemniaczane crispersy, bruschetta z pesto i pomidorami oraz Doritos Hot Corn podawane z guacamole i sosem słodko-pikantnym.

Dania główne z menu „W nowej odsłonie” to m. in. shoarma z udka kurczaka podawana z podgrzybkami w śmietanie i dodatkami – sałatką wegetariańską, frytkami i bułką pita. Podgrzybki, tym razem obsmażane na patelni z cebulą, to baza do steka z amerykańskiego angusa. Do tego dania serwowane są także opiekane ziemniaki. Wielbiciele ryb w sezonowej karcie restauracji Sphinx znajdą danie Fish & Chips, czyli paski panierowanego dorsza, podawane z podgrzybkami w śmietanie i frytkami. Charakterystyczny aromat podgrzybków goście Sphinxa odnajdą również w Tagliatelle z grzybami i boczkiem. Oprócz tego w nowej ofercie znalazł się burger z szarpaną wołowiną, nawiązujący smakiem do kuchni meksykańskiej – z guacamole, papryczkami jalapeño i Doritos Hot Corn oraz sosem Tabasco Pepper i chipsem z boczku. Danie uzupełniają frytki, surówka coleslaw i wybrany sos. Do picia Sphinx przygotował także nowe napoje na jesienne chłody, w tym rozgrzewające herbaty o różnych smakach.

– Jesienią w kuchni królują mocne aromaty oraz dania, które sycą i rozgrzewają. Najbardziej charakterystycznym składnikiem kulinarnym tej pory roku są uwielbiane w Polsce grzyby. Nie mogło ich więc zabraknąć w nowej sezonowej ofercie sieci Sphinx. Nasi szefowie kuchni przygotowali propozycje, które nadają się zarówno na szybki lunch, niedzielny obiad z rodziną czy wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Dań z karty „W nowej odsłonie” można spróbować we wszystkich restauracjach Sphinx w Polsce – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy ta sieć.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.