Jesień zawsze obfituje w wiele wydarzeń branżowych zarówno dla hotelarzy jak i branży gastronomicznej. Wybraliśmy dwa, które naszym zdaniem są najważniejszymi wydarzeniami odbywającymi się w październiku.
Hotel Marketing Conference jest to największe i najistotniejsze wydarzenie dla hotelarzy w październiku. Program wypełniony jest wieloma prezentacjami i panelami dyskusyjnymi na temat wszystkich aspektów związanych z marketingiem obiektów noclegowych. Organizatorem wydarzenia, które odbywa się w dniach 7-8 października w Cukrowni Żnin jest Profitroom.
Jak możemy przeczytać na stronie organizatora na wydarzeniu przygotowano wiele atrakcji: „Prelekcje pełne merytoryki i case studies, prowadzone przez specjalistów bardzo dobrze znających branżę. To 2 dni pełne wiedzy wspierającej w generowaniu większej liczby rezerwacji oraz dostarczające im niezapomnianych wrażeń w gronie koleżanek i kolegów z branży.”
Więcej informacji oraz program wydarzenia znajdziecie na www.hotel-marketing.pl. Relację z konferencji przygotujemy wkrótce.
Kongres Szefów Kuchni to z kolei wydarzenie skierowane do branży gastronomicznej, ze szczególnym naciskiem na szefów kuchni. Impreza za każdym razem gromadzi tysiące uczestników. Podczas spotkania na scenie odbywają się prelekcje i debaty, ale jednocześnie w części wystawienniczej można poznać oferty dostawców produktów i usług do gastronomii. Impreza odbędzie się 12 października w Expo XXI w Warszawie.
Podczas kongresu będziemy mieli okazję prowadzić debatę Horeca Business Club w temacie rynku pracy. Rozmowę będzie prowadził Rafał Krzycki, wydawca naszego portalu, a jego gośćmi będą m.in. restauratorzy, szkoleniowcy i rekruterzy: Joanna Przybysz – restauracja Alebosco, Rafał Pasenik – H&R System, Maciej Rogowski – Berio Consulting oraz Paweł Piotrowski – Kuchnia Marche / Yammy.
Więcej informacji oraz program wydarzenia znajdziecie na www.kongresszefowkuchni.pl. Relacja oczywiście będzie dostępna na naszym portalu.