Niezbędnik sprzedażowy dla food trucka – jakie rozwiązania warto wybrać w tym sezonie?

0
759
Fot.: Materiały prasowe GoPOS

Powoli zbliża się sezon na mobilne punkty gastronomiczne. Różnego typu food trucki z roku na rok cieszą się coraz większym zainteresowaniem klientów. Jak w nowym sezonie poprawić jakość obsługi, usprawnić sprzedaż w swoim food trucku i pokonać konkurencję? W tym artykule przedstawimy rozwiązania sprzedażowe odpowiadające wymaganiom, jakie stwarza prowadzenie food trucka.

Specyficzne potrzeby mobilnej gastronomii

Praca w food trucku wiąże się z wieloma wyzwaniami. Mała przestrzeń do zagospodarowania znacząco utrudnia sprawne działanie mobilnej gastronomii, a także mocno zawęża możliwości w wyborze wyposażenia – nie tylko gastronomicznego, ale także sprzedażowego. Kolejna kwestia to długie kolejki – food trucki z pewnością nie narzekają na brak klientów w sezonie, lecz ma to swoje minusy, gdyż nad kolejkami czasem ciężko zapanować. Trudne warunki pracy w food trucku stwarzają specyficzne potrzeby w tego typu biznesie, a tym samym – wymagają odpowiednio dopasowanych narzędzi. Rozwiązaniem, które skutecznie usprawni sprzedaż w każdym food trucku, a także pozwoli zaoszczędzić cenną przestrzeń jest zestaw składający się z urządzenia Vero, systemu sprzedażowego GoPOS i terminalu płatniczego. Aby dodatkowo przyspieszyć proces zamówień i lepiej kontrolować kolejki, warto także zdecydować się na rozwiązania takie jak E-menu i system numerkowy.

Wielofunkcyjne urządzenie sprzedażowe, czyli Posnet Vero

Posnet Vero to jedno urządzenie, które łączy w sobie cechy kompletnego zestawu POS. Składa się z drukarki fiskalnej, platformy POS, aplikacji sprzedażowej GoPOS oraz integracji z terminalem płatniczym. Sprzęt jest rozwiązaniem all in one o niewielkich wymiarach, dzięki czemu pozwala zaoszczędzić cenne miejsce w food trucku. Sporym plusem Vero jest także jego atrakcyjna cena. Koszt tego urządzenia to jedynie 1999 zł, a ponadto na jego zakup przysługuje ulga z Urzędu Skarbowego w kwocie 700 zł. Do kosztów utrzymania stanowiska sprzedażowego w food trucku trzeba jeszcze doliczyć opłatę za licencję sprzedażową, która wynosi od 100 zł i na tym wydatki się kończą. Zestaw, jakim jest Vero z licencją GoPOS to z pewnością najkorzystniejsze na rynku rozwiązanie sprzedażowe dla food trucków!

System sprzedażowy na miarę potrzeb food trucków

Food truck w sezonie letnim to opłacalny pomysł na biznes gastronomiczny. Nic więc dziwnego, że konkurencja wśród tego typu biznesów jest naprawdę duża. Chcąc wyróżnić się na tle innych mobilnych lokali gastronomicznych potrzebny jest ciekawy pomysł, oryginalna, przyciągająca uwagę furgonetka, a także nowoczesne rozwiązania sprzedażowe. Warto zdecydować się na intuicyjny system GoPOS, który umożliwia płynną sprzedaż w zaledwie 3 kliknięciach. Oprogramowanie nie tylko usprawnia obsługę i przyspiesza sprzedaż, ale także pozwala zniwelować pomyłki. Sporą zaletą aplikacji jest możliwość sprzedaży nawet w przypadku chwilowego braku Internetu, co bywa częstym problemem wszystkich food trucków. Ponadto dzięki integracji z systemem płatniczym oprogramowanie zapewnia płynne procesowanie każdego rodzaju płatności.

Fot.: Materiały prasowe GoPOS

Elektroniczne menu na smartfonach klientów

Wiele osób widząc długie kolejki do food trucków rezygnuje z oczekiwania na możliwość zamówienia. Odpowiednie rozwiązania, takie jak E-menu zapewnią jednak sprawną obsługę klientów i pozwolą skutecznie zwiększyć zyski. Narzędzie umożliwia stworzenie elektronicznej wersji menu food trucka. Wystarczy w widocznych miejscach umieścić kody QR, które po zeskanowaniu pozwolą klientom wygodnie przeglądać kartę dań. Aplikację w każdej chwili można rozszerzyć o opcję zamawiania i opłacania zamówień. Ponadto punkty, które korzystają z papierowych kart dań dzięki E-menu mogą zaoszczędzić na ich drukowaniu. Narzędzie pozwala w dowolnym momencie wprowadzać zmiany do elektronicznej wersji i aktualizować je na bieżąco. Aplikacja umożliwia także dodawanie różnych wersji językowych menu, co w sezonie letnim na szczególne zacznie – dzięki tej funkcji obsługa zagranicznych turystów będzie zdecydowanie łatwiejsza.

Kolejka pod kontrolą z systemem numerkowym

Efektywne zarządzanie kolejką to jedno z wielu wyzwań, przed którymi stoją właściciele food trucków. Konieczność przekrzykiwania klientów podczas wydawania zamówień sprawia, że nietrudno o pomyłki. System numerkowy może temu skutecznie zapobiec! Narzędzie pozwala przypisywać numerki do zamówień i wyświetlać je na ekranie telewizora. Oczekujący klienci widząc swój numer, sprawnie odbiorą swoje zamówienie. Dzięki temu rozwiązaniu proces obsługi w food trucku będzie zdecydowanie szybszy i sprawniejszy, a co najważniejsze – bezbłędny.

Nowy sezon to zawsze nowe wyzwania, które wymagają odpowiednich przygotowań. Nowoczesne rozwiązania sprzedażowe skutecznie usprawnią proces obsługi i sprzedaży w food trucku, a w konsekwencji – pozwolą zwiększyć zyski. Więcej informacji na temat takich narzędzi można znaleźć na stronie GoPOS.

Fot.: Materiały prasowe GoPOS



ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.