Norbert Szymul i Ewa Wojdanowicz na czele kuchni Hotelu Bellotto

0
1052
Fot.: Materiały prasowe Hotel Belotto

Hotel Bellotto w Warszawie ogłosił zmiany w swoim zespole kuchni. Norbert Szymul, dotychczasowy zastępca Szefa Kuchni, obejmuje stanowisko Szefa Kuchni w Focaccia Ristorante. Ewa Wojdanowicz, związana z hotelem od 2020 roku, zostaje nowym Szefem Kuchni Pałacowej.

Norbert Szymul jest związany z hotelem Bellotto od 2021 roku. Wcześniej zdobywał doświadczenie zawodowe w restauracjach Strefa, LIF, Wuw bar, Dzikie Pola i Odkupienie Win. Jego podejście do kuchni opiera się na zdrowych, świeżych i różnorodnych składnikach.

Ewa Wojdanowicz, nowa Szef Kuchni Pałacowej, zdobywała doświadczenie zawodowe w hotelu Sheraton w Warszawie, restauracji Belvedere i Brytyjsko-Polskiej Akademii High School. W swojej pracy kieruje się intuicją i eksperymentuje z nowymi połączeniami smaków.

Focaccia Ristorante, mieszcząca się w prawym skrzydle hotelu Bellotto, oferuje bogaty bufet z włoskimi specjałami, w tym focaccią. Restauracja serwuje również ręcznie wyrabiane makarony, śródziemnomorskie przystawki, mięsa i owoce morza, pasty oraz włoskie desery. Każdego dnia dostępne jest menu degustacyjne Szefa Kuchni, składające się z pięciu dań z karty, podawanych w pomniejszonych wersjach.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.