W kulinarnej ofercie Manufaktury przyszła kolej na miejsce dedykowane weganom i wegetarianom, którzy chcieliby zjeść szybko, smacznie, a przy tym zdrowo. Soup Culture oferuje swoim klientom zupy podawane w świeżo wypiekanych na miejscu kubkach, a cały proces przygotowania posiłku można obserwować na miejscu w lokalu. Każdego dnia serwowane są 4 zupy tworzone na bazie starannie dobranych składników, według przepisu pochodzących z Kijowa założycieli marki.
Manufaktura (z łac. rękodzieło) to według właścicieli Soup Culture określenie doskonale opisujące proces przygotowania tej płynnej potrawy. Oryginalna receptura autorstwa ukraińskich braci znakomicie przyjęła się w naszym kraju, zatem nie dziwi, że do końca bieżącego roku planowanych jest 30 kolejnych punktów z zupami podawanymi w jadalnych kubkach. Pojedyncze lokale tej marki powstają również w innych krajach Unii Europejskiej – w Czechach, na Słowacji, w Austrii oraz Rumunii.