Nowa oferta dla wegan i wegetarian w łódzkiej Manufakturze

0
1017
Wegańskie i wegetariańskie zupy podawane w jadalnych kubkach stają się coraz popularniejszym daniem kuchni ulicznej. O ich wytrawnym smaku od niedawna mogą przekonać się także klienci galerii handlowej Manufaktura. W drugiej połowie kwietnia otwarto tam pierwszy w Łodzi i trzeci w Polsce lokal ze zdrowym street foodem marki Soup Coulture.

W kulinarnej ofercie Manufaktury przyszła kolej na miejsce dedykowane weganom i wegetarianom, którzy chcieliby zjeść szybko, smacznie, a przy tym zdrowo. Soup Culture oferuje swoim klientom zupy podawane w świeżo wypiekanych na miejscu kubkach, a cały proces przygotowania posiłku można obserwować na miejscu w lokalu. Każdego dnia serwowane są 4 zupy tworzone na bazie starannie dobranych składników, według przepisu pochodzących z Kijowa założycieli marki.

Manufaktura (z łac. rękodzieło) to według właścicieli Soup Culture określenie doskonale opisujące proces przygotowania tej płynnej potrawy. Oryginalna receptura autorstwa ukraińskich braci znakomicie przyjęła się w naszym kraju, zatem nie dziwi, że do końca bieżącego roku planowanych jest 30 kolejnych punktów z zupami podawanymi w jadalnych kubkach. Pojedyncze lokale tej marki powstają również w innych krajach Unii Europejskiej – w Czechach, na Słowacji, w Austrii oraz Rumunii.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.