Restauracja „Surfer” mieści się w centrum handlowym Magnolia Park we Wrocławiu. Lokal ma powierzchnię 270 m2. i urządzony jest w morskim stylu. Głównym motywem są powieszone na ścianach deski surfingowe, których miłośnikiem jest Zielonka. Klimat dopełniają białe ściany, stare lampy oraz duża ilość egzotycznego drewna i zieleni. Wszystko to sprawia, że odwiedzający mogą poczuć się jak na plaży. Restauracja promuje ekologię i w związku z tym nie używa plastikowych naczyń, słomek i sztućców.
W autorskim menu przeważają burgery, które są inspirowane podróżami Zielonki i łączą jedzenie uliczne z daniami, jakie serwują eleganckie restauracje. W karcie dań znajdują się również desery, w tym ten, dzięki któremu Mateusz Zielonka wygrał kulinarne show MasterChef.
W nowej wrocławskiej restauracji do dyspozycji gości przeznaczono 50 miejsc. Lokal mieści się w rozbudowanej strefie gastronomicznej obok naleśnikarni La Paryżanka, na pierwszym piętrze galerii handlowej.