Nowe menu w restauracjach Qubus Hotel

0
1352
mat. pras. Qubus Hotel Łódź

Od dziś w 11 restauracjach Qubus Hotel będzie można spróbować nowego jesienno-zimowego menu. Tym razem specjaliści sieci proponują nie tylko pyszne polskie dania, ale także rozgrzewający ramen!

Nowe menu to ukłon w kierunku dań polskich oraz sezonowych produktów. W karcie dań znajdziemy także tzw. polskie super foods w postaci np. dyni.  W menu są też akcenty kuchni włoskiej,  stąd potrawy z makaronem pappardelle. Podążając za światowymi trendami kulinarnymi Qubus Hotel proponuje też więcej potraw wege. Miłośnicy smaków Azji będą mogli z kolei skosztować ramenu.

Jesienno-zimową ucztę będzie można rozpocząć od kremu z buraka lub sycącego ramenu. Miłośnikom wytrawnych przystawek szefowie kuchni proponują jesienne krewetki podane z mulem, grzybami enoki w delikatnym sosie śmietanowym. Nowością będzie też dyniowe risotto czy pappardelle z borowikami. Z kolei osoby lubiące konkretniejsze potrawy mogą wybierać spośród różnych mięs. Do wyboru jest delikatny stek z indyka, wykwintna wędzona kaczka, stek z Angusa czy sporej wielkości hamburger wołowy.

Kreując menu szefowie kuchni Qubus Hotel korzystają ze swojej wiedzy i doświadczenia. Wszystkie dania to oryginalne receptury i indywidualne pomysły najlepszych kucharzy.

Tym razem proponujemy Gościom 22 potrawy. Jak zawsze staramy się podążać za trendami kulinarnymi i wymaganiami naszych Gości. Stąd np. więcej potraw wegetariańskich takich jak placuszki warzywne z grochu, szpinaku i buraka podane z hummusem z papryki i dyni, czy pappardelle z borowikami, bobem, serem dojrzewającym i oliwą dyniową. Widzimy też spore zainteresowanie kuchnią polską i pewien „powrót do korzeni”. Nasi Goście bardzo chwalą rodzime potrawy, dlatego niezmiennym zainteresowaniem cieszy się befsztyk tatarski, pierogi z kaczką, medaliony wieprzowe czy słodki kruszaniec z jabłek. – mówi Joanna Łuczyńska-Reczek, Manager Gastronomii w sieci Qubus Hotel

Zabierzemy też Gości w smakową podróż do Azji. Na jesienno-zimowe chłodne wieczory, rozgrzewający ramen będzie zapewne wspaniałą opcją, do tego proponujemy go w dwóch odsłonach z wołowiną i dla wegetarian z tofu – dodaje Joanna Łuczyńska-Reczek.

Do wyboru będą także 2 desery. Polski klasyk – kruszaniec z jabłek – czyli jabłecznik we współczesnej odsłonie oraz czekoladowa lawa, babeczka z płynną czekoladą w środku.

Do wszystkich potraw jak zawsze sommelier współpracujący z siecią Qubus Hotel zaproponował oryginalne wina. W karcie pojawi się też propozycja wina bezalkoholowego, dodatkowo od tego sezonu wszystkie wina będą dostępne na kieliszki.

Przez długi czas mieliśmy w ofercie głównie wina na butelki, ale Goście często przy posiłku chcą spróbować różnych win, dlatego postanowiliśmy im to umożliwić i wszystkie nasze wina sprzedawać także w lampkach – podsumowuje Joanna Łuczyńska-Reczek.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.