Nowe pozycje w menu restauracji sieci SPHINX

0
972
Fot.: Materiały prasowe Sfinks Polska

Sieć restauracji SPHINX wprowadziła nową wkładkę do menu – „Boczek, ser, Unagi”. To popularne dania SPHINX wzbogacone o składniki sezonowe i nowe nuty smakowe. Tym razem w jednej z głównych ról występuje japoński sos Unagi o charakterystycznym słodko-słonym smaku. Można go odnaleźć m.in. w nowej shoarmie samurajskiej czy steku z Angusa. Najnowsze propozycje są dostępne we wszystkich restauracjach SPHINX.

Oferta sezonowa „Boczek, ser i Unagi” to kompozycja kilku dań i napojów, wśród których goście restauracji SPHINX znajdą zarówno przystawki, sałaty, jak i dania główne. Sezonową kartę dań otwierają zupa krem z dyni z chipsem z boczku oraz „Grzanki bacy”, czyli chrupiące grzanki z boczkiem, serem góralskim i żurawiną. W karcie znajduje się też sałatka z podpiekanym boczkiem i serem pleśniowym, mieszanką sałat, pomidorami, ogórkiem oraz pieczywem czosnkowym. W wersji wege tej sałatki zamiast boczku występują chrupiące falafele autorskiej receptury SPHINX.

Wśród zimowych propozycji jest także nowa shoarma. Jest nią shoarma samurajska w glazurze słodko-słonego sosu Unagi z warzywami z patelni, serwowana z plackami ziemniaczanymi. Dla miłośników bardziej tradycyjnych smaków w sezonowej karcie jest też shoarma zbójnicka – opiekane mięso z duszonymi warzywami, pieczarkami, boczkiem i z ostrym sosem, a wszystko zapieczone serem. Do tego karbowane ziemniaczki i wypiekana na miejscu bułka pita.

Słodko-słony morski smak japońskiego sosu goście restauracji SPHINX odnajdą też w daniu „Żebro Unagi”, czyli żeberku wieprzowym w glazurze z tego sosu, posypanym sezamem oraz w towarzystwie kiszonych ogórków z harissą i ziemniaczanymi półksiężycami w ziołach. Wielbiciele steków mogą spróbować steku z amerykańskiego Angusa, wysmażonego na wybrany sposób, podawanego z fasolką szparagową, ziemniakami oraz boczkiem w glazurze z sosu Unagi. Do tego podawane są masło, sałatka na bazie sałat, pomidora, ogórka i rzodkiewki, a także sos.

Nowościami w karcie są też Bubble Pepsi Max i Bubble 7Up, czyli popularne bezalkoholowe napoje podawane z żelowymi kuleczkami oraz limonką.

– Nowa oferta restauracji SPHINX ma rozgrzewać w sezonie zimowym oraz zachęcać nowymi i niebanalnymi zestawieniami. Stąd bogate w smak składniki, którymi podkręcamy aromat ulubionych dań naszych gości, jak shoarmy czy steka. Tym razem wśród nich jest sos Unagi, który wprowadza lekką słodko-morską nutę. Do tego różnego rodzaju sery i podpiekany boczek, co daje razem sycące, pełne smaku propozycje, do których spróbowania zachęcamy naszych gości – mówi Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć SPHINX.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.