Hubert Chołociński ukończył studia na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie na kierunku turystyka i geografia. Doświadczenie zdobywał głównie w gastronomii w Wielkiej Brytanii oraz Polsce. Pierwsze kroki stawiał w restauracji Nobu Berkeley. Następnie zbierał szlify barmańskie w Mortons Members Club Mayfair w Londynie, gdzie awansował na Bar Managera. Jego ambicja szybko przeniosła go do Irlandii – do sieci hoteli Choice Group, gdzie został asystentem Food&Beverage Managera. W 2014 roku powrócił do Polski i rozpoczął pracę w hotelu Czarny Potok Resort Spa & Conference jako Food&Beverage Manager, wspomagając również inne działy operacyjne.
Od niedawna Chołociński koordynuje już pracę recepcji, housekeepingu i działu gastronomii w krakowskim hotelu marki Andel’s należącej do austriackiej sieci Vienna House. Jednym z jego głównych wyzwań jest wzmocnienie rozpoznawalności marki restauracji Mavericks na lokalnym rynku.
„Widzę bardzo duży potencjał na krakowskim rynku dla restauracji takich jak Mavericks. Myślę, że Polacy otworzą się na lokale gastronomiczne zlokalizowane w hotelach – to trend, który niebawem dojdzie i do Polski, a który obserwowałem w Wielkiej Brytanii. Dla mnie restauracja i hotel to żywy organizm, o który trzeba nieustannie dbać. Jego atmosferę i jakość budują ludzie, dlatego w swojej pracy mocno stawiam na relacje w zespole, a drzwi mojego biura są nieustannie otwarte” – podkreśla Chołociński.
Vienna House Andel’s Cracow to pierwszy design hotel w Polsce, który stanowi niezwykłe połączenie designu, sztuki i gościnności. Elegancki hotel zlokalizowany jest w samym sercu Krakowa, tuż przy Dworcu Głównym, 5 minut od Starego Miasta. Oferuje 159 pokoi i apartamentów, restaurację Mavericks Cracow, wytworny Bar Smok z szeroką ofertą autorskich koktajli, powierzchnię eventową z dostępem do światła dziennego oraz centrum spa i fitness. Jest jednym z czterech obiektów marki Andel’s w Europie oraz jednym z sześciu hoteli Vienna House w Polsce (hotel Vienna House Mokotow Warsaw zostanie otwarty już 25 lutego – przyp. red.).