Tomasz Jagier absolwent Wydziału Nauki o Żywności i Żywieniu Człowieka w Olsztynie. Pierwsze kroki zawodowe stawiał, jeszcze podczas studiów jako kelner w sieci R&C Union, która posiadała w swoim portfolio restauracje i kluby muzyczne. W 2011 roku awansował na stanowisko zastępcy kierownika olsztyńskiej restauracji Sioux. Przygodę z hotelarstwem rozpoczął w 2013 roku otrzymując propozycję objęcia stanowiska Kierownika ds. Gastronomii w Hotelu Mikołajki. Brał udział w pre-openingu hotelu i uczestniczył w tworzeniu jego struktur i budowaniu działu gastronomii. Jak sam mówi, było to wówczas dla niego spełnienie zawodowych marzeń i ogromne wyzwanie. Po roku awansował na stanowisko z-cy dyrektora gdzie zarządzał działami hotelowym i gastronomicznym.
Stanowisko Dyrektora Hotelu Mikołajki w strukturach Dobrego Hotelu objął w grudniu 2018 roku, zastępując Ireneusza Czerskiego. Jego zadaniem jest dbałość i utrzymanie standardów jakości i obsługi, kontroli realizowanych kosztów, rozwiązywanie bieżących problemów oraz budowę mocnego i profesjonalnego zespołu.
„W pracy stawiam na partnerstwo, zaufanie i poczucie odpowiedzialności. Zespół i atmosfera jest dla mnie kluczem do osiągnięcia sukcesu. Dla swojego zespołu jestem bardzo wymagający, ale jednocześnie potrafię docenić zaangażowanie i nagrodzić za dobrze wykonaną pracę – tak Tomasz Jagier mówi sam o sobie.”
Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec dwóch córeczek, którym oddaje każdą wolną chwilę, spędzają je na wspólnych zabawach i grach edukacyjnych. Pasjami jego są podróże, piłka nożna, modelarstwo i lotnictwo.
5