Nowy lokal Meat & Fit znajduje się na I piętrze w strefie Food Court płockiej galerii. Została ona zaprojektowana w taki sposób, że każda z restauracji ma swoje dedykowane stoły, krzesła oraz fragmenty ścian do wykorzystania na dekoracje, dzięki czemu udało się stworzyć podobny wystrój i atmosferę jak w pozostałych lokalach.
„Obecnie jesteśmy największą w Polsce siecią lokali serwujących wegańskie oraz mięsne burgery pod jednym dachem. Wszystkie burgery można wybrać w formie FIT, super FIT lub podane w bułce bezglutenowej. […] W najbliższym czasie planujemy otwarcia w kolejnych miastach. Niezależnie w kilku miejscowościach prowadzone są poszukiwania nowych lokali przez kolejnych Franczyzobiorców” – powiedział Łukasz Błażejewski, Dyrektor Generalny 7 Street i Meat & Fit.
Meat & Fit – Slow Food to sieć mało powierzchniowych punktów gastronomicznych typu bistro działających w modelu kuchni otwartej. W menu restauracji tej sieci znajduje się szeroki wybór burgerów z grillowaną wołowiną, drobiem oraz wegańskie, sałatki, smoothies owocowe i warzywne, soki tłoczone na zimno.
Meat & Fit wyróżnia się na tle innych firm gastronomicznych dbałością o odpowiednią ilość kalorii oraz optymalną zawartość wartości odżywczych w swoich daniach. Jest także członkiem pierwszej w historii branży organizacji zrzeszającej podmioty rynku gastronomicznego – Związku Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).