Polski operator restauracyjny planuje dalszą ekspansję

0
1878
Nowa sieć Gluten Appetit rozszerza swoją działalność. Drugi lokal tej marki w ubiegłym miesiącu otworzył swoje podwoje w stolicy Dolnego Śląska.

Premierowa restauracja działa od końca lipca 2017 roku i zlokalizowana jest przy ul. Szczytnickiej 54. Pomimo krótkiej działalności, koncept szybko wzbudził zainteresowanie i do tej pory cieszy się wysokim uznaniem klientów. Za koncepcją wystroju i opracowaniem menu stali Jakub Kowalski i Radosław Olszewski. Na lokalizację drugiego punktu pod szyldem Gluten Appetit wybrano natomiast wrocławską galerię handlową Magnolia Park.

Zainaugurowany na początku listopada lokal wyróżnia się nowoczesnym wystrojem wnętrza nawiązującym do rodzimej kuchni, w którym dominuje zieleń. Z kolorystyką współgrają stoliki i krzesła w żywych barwach. Gluten Appetit stawia na tradycję i serwuje typowo polskie potrawy, w których królują dania mączne wyrabiane z mąki dolnośląskiej, zatem w karcie dań nie może zabraknąć pierogów i pyz. Ponadto restauracja serwuje zupy, gnocchi, a także włoski przysmak – tagiatellę. Właściciele konceptu, jak sama nazwa wskazuje, kierują się dewizą „Mąka, Pasja i Tradycja”, ażeby podkreślić rangę krajowej kuchni i przypominać polskie smaki.

Gluten Appetit znalazło się już w prestiżowym przewodniku wydawanym przez Label Magazine, Urban Guide i BMW jako jedno z najciekawszych kulinarnych miejsc nad Wisłą. Spółka JR Food Company, która zarządza nowo powstałą restauracją, ma w planach rozwój w zasięgu innych czołowych aglomeracji w Polsce. Swoją działalność opierać będzie na systemie franczyzowym.

„Miasta, do których chcemy dotrzeć to Warszawa, Kraków, Katowice, Trójmiasto, Poznań, Szczecin. Miasta powyżej 250 tys. mieszkańców. Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 50 tys. złotych. Miesięczna opłata z tytułu franczyzy wynosi 7% od obrotu netto. Poszukujemy lokali o minimalnej powierzchni 150 m2, maksymalnie 200 m2” – mówi Radosław Olszewski, Prezes Zarządu spółki JR Food Company dla portalu Retailnet.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.