O śniadaniach na śniadanie

0
1693

Ostatnio dość żywym tematem w branży były śniadania serwowane do pokoi. Widzieliśmy zdjęcia, na których szokowała ilość plastikowych opakowań, sposób podania czy choćby zawartość, która czasami wyglądała zniechęcająco. A jak to powinno wyglądać i dlaczego śniadania są bardzo ważnym elementem usługi hotelowej?

Po burzliwych dyskusjach na forach branżowych postanowiliśmy przygotować Wam cykl artykułów, w których pokażemy kilka spojrzeń na sposób serwowania śniadań w hotelu. Zaprosiliśmy do współpracy Martę Otrębską z iDelight, Agnieszkę Szura z Apartamentów Bema 4 w Sopocie, Patrycję Wlizło z HT Houseboats, Agatę Delmaczyńską z Ecogiq oraz Karola Webera znanego także jako Inspektor Hotelowy czy też z bloga Enjoyyourstay.

Autorzy podpowiedzą jak realizować usługę serwowania śniadania, tak by było ono wyróżnikiem Waszych hoteli, a czasami wręcz, by goście chcieli wracać specjalnie dla tych śniadań. Nie zapominamy także o aspekcie ekologii, zatem w cyklu odnajdziecie bardzo dużo informacji, jak można zastąpić plastikowe opakowania bardziej ekologicznymi, lub jak je w ogóle wyeliminować. Przedstawimy też kilka fotografii, które miejmy nadzieje będą dla Was inspiracją. Pamiętajcie, że śniadanie może być Waszą wizytówką, którą goście chętnie będą się dzielili w social mediach. Ale jeśli popełnicie błędy, może się okazać, że stanie się to powodem do krytyki. Dbajcie zatem o jakość, smak, ale także estetykę i formę serwowania śniadań, szczególnie dziś, gdy każdy gość jest na wagę złota.

Artykuły (trzy, może cztery) będą pojawiały się na naszym portalu w najbliższe dni robocze o godz. 7:00, czyli to będzie coś w rodzaju śniadania na śniadanie. Dzielcie się proszę swoimi uwagami i zdjęciami z Waszych obiektów. Pokażcie jaki Wy macie pomysł na pierwszy posiłek dnia dla Waszych gości.

Zaczynamy jutro punktualnie o godz. 7:00. Smacznego!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.