Poznańska restauratorka Małgorzata Hampel-Rybicka w swojej karierze zrealizowała już wiele autorskich projektów, takich jak Charyzma, Piano Bar Restaurant & Cafe czy Słodownia Browar Pub. Jej droga zawodowa wiąże się z zarządzaniem i organizacją eventów w Agencji Vip-art, dlatego nie dziwi, iż niezmiernie dba o to, aby miejsca, które tworzy, poza doskonałym serwisem i wystrojem wnętrz, kojarzyły się także z wydarzeniami rozrywkowymi i kulinarnymi.
Browarna Przystań oferuje swoim gościom dania kuchni polskiej w wariancie zrównoważonym, a więc bez nadmiernej ilości tłuszczu czy przypraw. Do przygotowania potraw używane są sprawdzone, odpowiednio dobrane wyroby, w głównej mierze pochodzące z własnej wędzarni. W niedługim czasie ma powstać również szklarnia dostarczająca sezonowych warzyw i ziół. Choć nie jest to restauracja o profilu wegetariańskim czy wegańskim, to także „roślinni” znajdą tam coś dla siebie. W razie nagłych przypadków szef kuchni jest w stanie przygotować coś specjalnego na życzenie klienta.
Poznański lokal zajmuje powierzchnię blisko 1200 m2 przestrzeni użytkowej i dysponuje trzema salami, które mogą pomieścić do 300 osób. W górnej części obiektu umiejscowione są dwie z nich (mniejsza na 50 i większa na 80 osób) oraz komfortowa strefa chilloutu. Dolna sala pomieści natomiast nawet do 180 osób. Do dyspozycji gości oddano także dwie sale konferencyjne i jedną warsztatową, a także obszerne pole piknikowe (aż 1 hektar!), gdzie możliwe jest zorganizowanie okolicznościowej imprezy. W przyszłości właściciele planują również stworzenie zadaszonego tarasu zimowego.
Oficjalna „parapetówka” nastąpi 20 listopada o godz. 20 w Antoninku przy ul. Browarnej 37. Przybyłych powita gość specjalny, który tego dnia będzie promował swoją najnowszą książkę.