Ogłoszono ranking Top 50 Restauratorów Innowatorów

0
877
Materiały prasowe FOR

Forbes oraz agencja For Solutions po raz trzeci opublikowały swoje zestawienie czołowych innowatorów w polskiej gastronomii. Ranking, który ocenia rozwój biznesowy oraz innowacyjne działania restauratorów, w tym roku przyznał wyróżnienia 50 wybitnym przedstawicielom branży gastronomicznej z całego kraju.

Zgodnie z kryteriami, jury składające się z ekspertów branżowych, influencerów, oraz doświadczonych restauratorów, wybrało laureatów w oparciu o odwagę, innowacyjność oraz wprowadzane przez nich świeże podejścia w zarządzaniu i komunikacji. Szczególną uwagę zwrócono na te podmioty, które otworzyły nowe lokale w ciągu ostatnich pięciu lat, a także na te, które inwestują w technologie, zrównoważony rozwój oraz mają wpływ na środowisko.

Na czele listy znalazła się restauracja Nuta z Warszawy, prowadzona przez Andreę Camastrę i Marcina Zawadzkiego, której działalność charakteryzuje się polską kuchnią z włoskimi oraz azjatyckimi akcentami. Restauracja jest również wyróżniona gwiazdką Michelin.

Na drugim miejscu uplasowała się grupa restauracji prowadzona przez Alona i Alicję Than, w tym Izumi Sushi, Alon Omakase oraz Kiseki, które oferują gościom autentyczne doświadczenia kulinarne inspirowane Japonią.

Trzecie miejsce zajęła grupa restauracji w Trójmieście – White Marlin, Restauracja Maniera i Wozownia Sopocka, zarządzana przez Łukasza Burdę, oferująca dania w casual diningu z możliwością spożywania posiłków na plaży.

Ranking Top 50 Restauratorów Forbes&For został stworzony w celu promowania nowoczesnych praktyk w polskiej branży gastronomicznej i stanowi przewodnik po różnorodnych i innowacyjnych lokalizacjach gastronomicznych w Polsce.

Pełny ranking będzie dostępny pod koniec tygodnia.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.